Tessa Ham
Tessa Ham Nieuws 5 okt 2018

Boohoo laat billen van modellen onbewerkt en omarmt striae

De body positivity movement wordt alleen maar groter en gelukkig beseffen steeds meer merken dat onrealistisch afgetrainde en gephotoshopte modellen niet meer van deze tijd zijn. Boohoo is de nieuwste in het rijtje en het internet geeft de webshop volledig terecht een staande ovatie voor de onbewerkte billen.

Modellen met striae

De kledingwinkel vond het tijd om Photoshop gedag te zeggen en de foto’s van een model in badpak mét stretch marks in hun webshop te zetten. Het merk heeft niet zelf aangekondigd te stoppen met de ‘imperfecties’ weg te Photoshoppen. Het waren de klanten die meteen opmerkten dat de foto’s onbewerkt waren en dachten: ‘EINDELIJK’. Dat laat maar weer zien hoeveel behoefte er is om vrouwen met billen te zien waar we onszelf in kunnen herkennen.

boohoo, striae, lingerie, strech marks

Billen met striae

Even voor de goede orde: de groeistrepen zijn natuurlijk doodnormaal en helemaal geen imperfecties. Bijna elke vrouw heeft ze wel en ook bij mannen komt het voor. Het is top dat grote merken als Boohoo dit nu ook inzien. Boohoo is overigens niet het eerste merk dat besluit dat vrouwen niet overladen hoeven te worden met onrealistische beelden. Eerder besloot ASOS modellen in alle vormen en maten te laten poseren en bovendien de beelden niet te bewerken. Ook Missguided besloot Photoshop al links te laten liggen.

Niet alle foto’s op de website van Boohoo zijn onbewerkt. Zo is het model van de eerste foto ook te zien zonder haar striae. We zijn er dus nog niet, maar het begin is er. Wij kunnen niet wachten op de dag dat de Photoshop-vrije foto’s het nieuwe normaal zijn!

onbewerkt, body positivity, boohoo, billen, striae, Photoshop
onbewerkt, billen, body positivity, boohoo, striae, Photoshop
onbewerkt, billen, body positivity, boohoo, striae, Photoshop
Reageer op artikel:
Boohoo laat billen van modellen onbewerkt en omarmt striae
Sluiten