Tessa Ham
Tessa Ham Nieuws 1 aug 2018

Beyoncé en Rihanna schrijven ‘zwarte’ geschiedenis voor Vogue

De Britse en de Amerikaanse Vogue schrijven in september geschiedenis. Rihanna is de eerste zwarte vrouw die in de 102 jaar lange geschiedenis op de cover van de September Issue (traditioneel hét nummer van het jaar) van de Britse Vogue staat. Beyoncé siert de cover van de Amerikaanse Vogue en huurt daarvoor de eerste zwarte fotograaf in uit de geschiedenis van het modeblad.

Rihanna eerste zwarte vrouw op septembercover Britse Vogue

De Britse Vogue wordt al 102 jaar uitgegeven, maar in al die tijd heeft er nog nooit een zwarte vrouw op de cover van de septembereditie gestaan. Hoog tijd voor verandering. Rihanna, die eerder dit jaar haar eigen lingerielijn lanceerde, krijgt de eer.

beyonce, rihanna, vogue

Het is de eerste September editie van hoofdredacteur Edward Enninful. “Ik wist altijd dat het Rihanna moest zijn. Ze is een ijzersterke muziekicoon en zakenvrouw. Je kunt haar op alle manieren stylen, maar ze blijft altijd Rihanna. Daar zit een les in voor ons allemaal.” Het septembernummer is in de modewereld de meest prestigieuze en de dikste editie van het jaar.

Alle foto’s van Rihanna voor de Britse Vogue vind je hier.

Beyoncé huurt zwarte fotograaf voor cover

De Amerikaanse Vogue had in 1974 een zwarte vrouw op de cover staan. Maar in de 115 jaar dat het blad bestaat, had nog nooit een zwarte fotograaf een cover geschoten. Dankzij Beyoncé is dat na september verleden tijd.

Beyoncé, die onlangs nog het Louvre afhuurde voor een magistrale videoclip, siert de September cover en kreeg van hoofdredacteur Anna Wintour de complete controle over hoe de fotoshoot eruit zou komen te zien. Beyoncé gebruikt die kans om geschiedenis te schrijven en fotograaf Tyler Mitchell in te huren. Deze talentvolle fotograaf is ook te volgen via Instagram.

Reageer op artikel:
Beyoncé en Rihanna schrijven ‘zwarte’ geschiedenis voor Vogue
Sluiten