Tessa Ham
Tessa Ham Nieuws 23 aug 2018

Adidas vist verdwaalde visnetten uit de oceanen en maakt er shirts van

Adidas is lekker bezig. Eerder schreven we al dat ze alleen nog maar schoenen van gerecycled plastic gaan produceren. Nu is Adidas ook nog eens de eerste die american football shirts maakt van hergebruikt materiaal.

Steeds meer bedrijven stoppen met plastic

Starbucks stopt met plastic rietjes en Glaston Bury Festival gaat het helemaal zonder plastic doen. Gelukkig gaan steeds meer bedrijven, waaronder Adidas, zich inzetten om de plasticsoep aan te pakken. We zien steeds meer in dat we geen plastic rietjes, flesjes en verpakkingen nodig hebben.

Adidas maakt jerseys van verdwaalde visnetten

Toch blijft er een probleem: de hoeveelheid verdwaalde visnetten in de oceanen. Meer dan 650.000 zeedieren raken elk jaar gewond of sterven zelfs door die achtergelaten visnetten. Samen met Parley for the Oceans vist Adidas ze uit de oceanen om nieuw materiaal voor de american football shirts te maken.

Wij zijn fan van Adidas! Samen met Parley for the Oceans vist het sportmerk verdwaalde visnetten uit de oceanen. Elk jaar sterven en raken er meer dan 650.000 zeedieren gewond doordat ze vast komen te zitten. Van die visnetten maakt Adidas nu football jerseys. In 2024 wil het bedrijf trouwens helemaal gestopt zijn met nieuw plastic. Niet alleen in hun producten, maar ook in hun winkels en kantoren.

2 Likes, 2 Comments – The Issue (@theissuebytribe) on Instagram: “Wij zijn fan van Adidas! Samen met Parley for the Oceans vist het sportmerk verdwaalde visnetten…”

Duurzaamheid promoten

Het eerste team dat de eer krijgt om de gerecyclede jerseys te dragen is het football team van de Universiteit van Miami. De coach hoopt dat de atleten hiermee duurzaamheid promoten op hun campus en in de rest van de wereld. Aan het einde van het seizoen worden de shirts geveild. Het opgehaalde geld gaat naar een maritiem onderzoekscentrum.

Het doel is natuurlijk om alle sportteams in de toekomst gerecyled materiaal te laten dragen. Eerder droegen voetbalclubs als Real Madrid en Bayern Munich al shirts van Adidas met gerecycled plastic. Zelf kun je natuurlijk ook dingen kopen van de productlijn met Parley.

Helemaal stoppen met plastic

In 2024 wil Adidas helemaal geen nieuw plastic meer gebruiken. Niet in de producten, maar ook niet in de warenhuizen en distributiecentra van het bedrijf. Wij zijn fan!

Als je naar het 8 uur journaal kijkt zou je het bijna niet geloven, maar er is ook veel goed nieuws te melden. Samen met The Issue houdt Froot je op de hoogte van alle mooie dingen die er gebeuren.

Reageer op artikel:
Adidas vist verdwaalde visnetten uit de oceanen en maakt er shirts van
Sluiten