Tessa Ham
Tessa Ham Nieuws 31 jul 2018

8-jarig meisje met twee beenprotheses is ster in nieuwe River Island campagne

De 8-jarige Daisy-May Demetree is de ster van de nieuwste River Island campagne. Haar onderbenen moesten geamputeerd worden toen ze nog maar een baby was en nu wil het Britse meisje andere kinderen inspireren om zich door niets te laten tegenhouden.

Onderbenen geamputeerd

Het Engelse meisje is geboren met fibulaire hemimelie, een afwijking waarbij één of beide kuitbeenderen ontbreken of nauwelijks ontwikkeld zijn. Omdat Daisy op deze manier nooit zou kunnen lopen, besloten haar ouders dat haar benen geamputeerd zouden worden tot haar knieën.

Toen Daisy oud genoeg was voor protheses werden die aangemeten, waardoor ze nu kan rennen, springen en dansen. Waar jij je waarschijnlijk met moeite naar de sportschool weet te slepen, doet Daisy niets liever dan gymmen.

Een bericht gedeeld door The Issue (@theissuebytribe) op

Daisy vind het totaal niet erg om anders te zijn dan anderen. “Ik vraag het haar vaak”, zegt haar vader. “Haar antwoord is altijd dat het haar niets uitmaakt. Zo probeer ik haar ook op te voeden. Het is goed om anders te zijn, om op te vallen. Ze zit vol met energie en niets zal haar kunnen stoppen in het leven.”

Inspiratie voor andere kinderen

Om andere kinderen te inspireren om alles te doen wat ze maar willen, maakte Daisy samen met haar vader een Instagram account aan. Mensen reageerden daar zo enthousiast op dat Daisy zich aanmeldde bij Zebedee Management, een bureau met diverse modellen.

Campagne voor River Island

Ze zit nog maar zes maanden bij het modellenbureau, maar liep al op de catwalk bij verschillende shows. Nu is ze ook nog eens te zien in de nieuwe campagne van River Island. Op de website van het merk is ze te zien in sportkleding, wat natuurlijk perfect bij haar past. Alle foto’s van haar shoot vind je hier.

Daisy’s ouders zijn natuurlijk hartstikke trots op haar. “Constant jezelf zijn in een wereld die je elke keer weer iets anders probeert te laten zijn, dat is de grootste prestatie.”

Reageer op artikel:
8-jarig meisje met twee beenprotheses is ster in nieuwe River Island campagne
Sluiten