A. de Jong
A. de Jong Netflix & Zo 13 nov 2018

Alle cameo’s van Marvel-brein Stan Lee in één video (1989 – 2018)

Stan Lee, een van de bedenkers van Marvel, is op 95-jarige leeftijd overleden. De stripauteur had al langer last van gezondheidsproblemen. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in leven van fans van superhelden. In deze video zie je al zijn cameo’s (kleine bijrollen) in Marvel-films en tekenfilms.

Alle cameo’s van Marvel-brein Stan Lee op een rij

Stan Lee bedacht samen met andere stripauteurs – Jack Kirby en Steve Ditko in het bijzonder – onder anderen Spider-Man, de Hulk, Doctor Strange, the Fantastic Four, Daredevil, Black Panther, the X-Men, Ant-Man, Iron Man en Thor. Maar hij had ook in alle Marvel-films tot nu toe een cameo, een kleine bijrol. In deze video staan ze allemaal op een rij. In de YouTube-comments lees je dat een enkele datum of titel niet klopt. Maar op die muggenzifterij na is dit het meest complete overzicht dat je gaat vinden.

STAN LEE _ Every Stan Lee Cameo Ever (1989 – 2018) Marvel

Order Infinity War With the Link Below For Bonus Content —- https://amzn.to/2KIQkVP —- (Amazon Affiliate Link) STAN LEE _ Every Stan Lee Cameo Ever (1989 – 2018) Marvel Intro Background Music: Lightskin Jedi https://www.youtube.com/watch?v=mgj2j9ekhPo Channel: https://www.youtube.com/channel/UCO7T7PZNjNZSqxmqIqykTZw Credit: SuperHeroesEvolution Channel — https://www.youtube.com/channel/UCJm8p8-_5WWPGBvjGH2ik1Q Subscribe! Great channel

Stan Lee heeft bij elkaar opgeteld bijna 600 superhelden verzonnen, waarvan een klein deel centraal staat in de Marvel-films die de laatste jaren zijn verschenen. De verfilming van zijn strips liepen uit op een behoorlijk succes. Het gaat om een van de meest succesvolle filmreeksen uit de geschiedenis van Hollywood. En nu Disney zich ermee bemoeit, is er nog meer budget en komen er de komende jaren nog heel wat Marvel-films bij. Wat dat betreft leeft Stan lee nog lang voort.

Woordenschat op universiteitsniveau

Hij zei ooit dat hij de creaties vanaf het begin voor een volwassen publiek bedacht. “Ik besloot dat ik voor grote mensen wilde schrijven. Onder anderen voor mezelf. Het zijn de verhalen die ikzelf wilde lezen, met een woordenschat op universiteitsniveau”, aldus de overleden icoon. De bedenker van Marvel kampte al langer met gezondheidsproblemen en verloor vorig jaar zijn vrouw Joan, met wie hij 69 jaar getrouwd was. Samen brachten ze twee kinderen op de wereld: hun dochters Joan Celia en Jan.

Reageer op artikel:
Alle cameo’s van Marvel-brein Stan Lee in één video (1989 – 2018)
Sluiten