A. de Jong
A. de Jong Netflix & Zo 20 jun 2018

5 redenen om Unsolved (serie over Tupac en Biggie) te kijken op Netflix

Goed nieuws: Unsolved: The Murders of Tupac and the Notorious B.I.G. staat op Netflix. Wij zijn fan van de serie, waarin we een keer op een andere manier kijken naar de moorden op en het leven van de rappers Tupac Shakur en Christopher Wallace (Biggie Smalls).

Unsolved: The Murders of Tupac and the Notorious B.I.G. op Netflix

Unsolved: The Murders of Tupac and the Notorious B.I.G. is een gescripte dramaserie over de moorden op de legendarische rappers Tupac en the Notorious B.I.G. (Biggie Smalls). Tupac werd in 1996 vermoord, Biggie in 1997. De twee iconische rappers waren prominent betrokken bij de strijd tussen Eastcoast (Biggie) en Westcoast (Tupac), waaronder de wereld van de gangstarap in de jaren 90 was verdeeld. Er zijn veel complotten over de moorden bekend, Unsolved geeft er een verfrissende kijk op. 5 redenen om de 10 afleveringen van seizoen 1, die net op Netflix verschenen zijn, te kijken.

Unsolved (USA Network) Trailer – Tupac and Notorious B.I.G. series

Considered two of the greatest hip-hop artists of all-time, Tupac and Notorious B.I.G. were both murdered while at the top of the rap world. Unsolved: The Murders of Tupac and The Notorious B.I.G. chronicles the two major police investigations by LAPD Detective Greg Kading (Josh Duhamel) into their deaths.

1. Geen Tupac en Biggie crap die je gewend bent

De serie gaat vooral over de onderzoeken naar de moorden op Tupac en Notorious B.I.G, maar je krijgt ook een mooi beeld van het leven en achtergrond van de rappers zelf. Verfrissend, vooral omdat complotten gespaard worden. De producers hebben een stap terug gedaan en bekijken de moorden vanuit een fris perspectief en dat is prettig. De serie, die zich afspeelt in twee tijden, dwingt je na te denken als rechercheur. Daarnaast ben je betrokken bij de menselijke kant van de rappers. De hele scene rond zowel Biggie als Tupac wordt in beeld gebracht.

2. Details

Unsolved mag dan – net als Narcos – een gedramatiseerde versie van de werkelijkheid zijn, het verhaal blijft bij de realiteit en zit bomvol waargebeurde details. Zo wordt The Rampart Scandal uitgediept. Dit schandaal bestond uit corruptie in de anti-gang-eenheid van de Rampart-afdeling van de Politie van Los Angeles (LAPD), de CRASH (Community Resources Against Street Hoodlums). Rond 1997 werd bekend dat meer dan 70 agenten van deze CRASH-eenheid betrokken waren bij wangedrag, zoals schieten zonder aanleiding, onnodig gebruik van geweld, bewijsmateriaal veranderen, getuigen bedreigen en het stelen van en handelen in drugs. Ook worden opvallend veel echte namen van verdachten gebruikt, zo veel dat je jezelf afvraagt hoe dit juridisch mogelijk is. Zo zit de serie op Netflix vol met nog veel meer interessante details.

Unsolved: The Murders of Tupac and the Notorious B.I.G., netflix, serie, biggie smalls, 1

3. De cast

Als je Marcc Rose ziet, ga je spontaan weer geloven in alle complottheorieën over Tupac Shakur. Maar deze gast lijkt niet alleen op Tupac, hij speelt ook geweldig. Net als Wavyy Jonez trouwens, die de rol van Christopher ‘Biggie Smalls’ Wallace speelt. Ook de rest van de cast is goed gekozen. Jimmie Simpson (Westworld) als detective Russell Poole is geloofwaardig, ook al lijkt hij niet helemaal op de echte detective. Het levensverhaal van deze detective is sowieso iets gewijzigd in de serie. Dat Wendell Pierce, die je misschien kent uit The Wire, detective Lee Tucker speelt, is pure bonus.

4. Muziek: de soundtrack van Unsolved is ultiem

In een serie over twee hiphop-iconen, kun je goede muziek verwachten. In Unsolved zie je hoe Tupac en Biggie elkaar op muzikaal vlak ontmoetten en nummers ontstonden. De begeleidende muziek daarbij is heerlijk. De soundtrack van Usolved is dan ook een playlistje om te volgen. Heel veel Tupac, Biggie en andere steengoede hiphop natuurlijk, maar ook geweldige muziek uit andere genres. Het begeleidende nummer in de trailer – Human van Rag’n’Bone Man – is al perfect gekozen, de complete soundtrack moet je gewoon volgen op Spotify.

5. Ook interessant voor mensen die niks met hiphop hebben

Natuurlijk is Unsolved: The Murders of Tupac and the Notorious B.I.G. doorspekt met hiphop en gangsters, maar geloof ons: de serie op Netflix is ook interessant voor mensen die niets met hiphop hebben. Unsolved biedt interessante parallellen en onbeantwoorde vragen. De serie stelt ze en laat de kijker zijn eigen conclusies trekken.

Unsolved: The Murders of Tupac and the Notorious B.I.G., netflix, serie, biggie smalls (1)

Meer Netflix nieuws vind je hier.

Reageer op artikel:
5 redenen om Unsolved (serie over Tupac en Biggie) te kijken op Netflix
Sluiten