A. de Jong
A. de Jong Netflix & Zo 14 apr 2019

Eerste trailer ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’ belooft veel

Door alle commotie rond Game of Thrones seizoen 8 zou je bijna vergeten dat Star Wars: Episode IX ook nog uitkomt in 2019. Welnu, de makers van herinneren je er dit weekend aan middels de eerste trailer van de film die Star Wars: The Rise of Skywalker heet. Het watertanden is begonnen!

Trailer Star Wars: The Rise of Skywalker

Every generation has a legend‘, is het thema van de eerste trailer. Rey staat met haar lightsaber paraat in een woestijn als er met hoge snelheid een TIE-Interceptor, met vermoedelijk Kylo Ren achter het stuur, komt aangevlogen. Dan wordt duidelijk dat haar krachten behoorlijk zijn doorontwikkeld.

Star Wars: Episode IX – Teaser

Every generation has a legend. Watch the brand-new teaser for Star Wars: Episode IX.

Opvallend is het einde van de trailer, waarin je de lach hoort van Darth Sidious. Deze slechterik, die in alle Episodes behalve A New Hope voorkomt, wordt weer gespeeld door Ian McDiarmid. Verder zie je Kylo Ren om zich heen maaien in een bos, maak je kennis met het robotje D-O en zie je andere helden uit The Force Awakens en The Last Jedi. En voor de nodige nostalgie zijn ook Carrie Fisher als prinses Leia en Billy Dee Williams als Lando Calrissian van de partij. Lando Calrissian kwam al voor in de originele Star Wars-trilogie. Hij is de eerste eigenaar van de Millennium Falcon.

December 2019

Star Wars: The Rise of Skywalker gaat op 20 december 2019 in première. The Rise of Skywalker is de opvolger van Star Wars: The Last Jedi, die in december 2017 uitkwam. De film is geregisseerd door J.J. Abrams, die tevens ook het scenario schreef samen met Chris Terrio. Bekijk op het YouTube-account van Star Wars een reeks nieuwe interviews met de cast en crew.

trailer, teaser, star wars, the rise of skywalker, episode 9, episode ix

The Rise of Skywalker wordt de negende Episode en de elfde film die zich afspeelt in het Star Wars-universum. Mocht je de draad kwijt zijn? Check dan deze 5 minuten durende supercut, met een chronologische samenvatting van alle tien films.

Reageer op artikel:
Eerste trailer ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’ belooft veel
Sluiten