Top 5 kerstfilms op Netflix, met The Christmas Chronicles als nieuwkomer

Het is kerst, dus ga je kerstfilms kijken. Tegenwoordig doe je dat met de hele familie op Netflix. Vijf kerstfilms voor de hele familie.

Kerstfilms op Netflix

De kerstfilm der kerstfilms, Home Alone, ga je niet vinden op Netflix. Wel is exclusief op Eerste Kerstdag Avengers: Infinity War te zien. Maar dat is nou niet bepaald een gezellige familiefilm tijdens kerst. Met de vijf kerstfilms uit dit rijtje kom je de feestdagen wel door. Tip voor als je met de echte kleintjes kijkt: je kunt ook kiezen voor de optie dat de film is nagesynchroniseerd in het Nederlands.

1. Miracle on 34th Street

Miracle On 34th Street Trailer 1994

Miracle On 34th Street Trailer 1994 Starring: Richard Attenborough, Elizabeth Perkins, Dylan McDermott, Mara Wilson, Robert Prosky, Official Content From Twentieth Century Fox Home Entertainment Remake of the original, about a skeptical little girl and her cynical mother finding something to believe in when a department store Santa Claus claims to be the real thing.

In deze kerstklassieker zijn Dorey Walker en haar dochtertje Susan kerstinkopen aan het doen. In het warenhuis zien zij een kerstman. Uiteraard zeggen ze de kerstman gedag en er ontstaat al snel een vriendschap met deze eigenaardige ‘Father Christmas’, de beweert de enige echte kerstman te zijn. Zou het? Geniet van een romantisch kerstverhaal met Richard Attenborough, Elizabeth Perkins, Dylan McDermott, Mara Wilson, Robert Prosky en vele andere sterren.

2. The Christmas Chronicles

The Christmas Chronicles | Officiële teaser [HD] | Netflix

The Christmas Chronicles online Volg The Christmas Chronicles op Facebook: https://www.facebook.com/ChristmasChronicles Volg The Christmas Chronicles op Instagram: https://www.instagram.com/ChristmasChronicles The Christmas Chronicles is een kerstavontuur van producent Chris Columbus (Home Alone, Harry Potter) en regisseur Clay Kaytis (Angry Birds: De film) en vertelt het verhaal van een zus en broer, Kate (Darby Camp) en Teddy Pierce (Judah Lewis), die op kerstavond de Kerstman (Kurt Russell) op video willen vastleggen.

Als de makers van Home Alone en de eerste 3 delen van Harry Potter een kerstfilm maken wordt dit geen traditioneel, zoet sprookje. In deze nieuwe kerstfilm met hoofdrollen van Kurt Russell, Darby Camp en Judah Lewis merk je dat de Kerstman met zijn tijd is meegegaan. Wanneer twee kinderen zijn slee laten crashen helpt de hele familie mee om, onder andere via Uber, de pakjes alsnog bezorgd te krijgen. Ondertussen zegt de kerstman in heldere bewoordingen wat hij van de wereld om hem heen en de kerstgedachte vindt. Hilarisch en toch ook vertederend. Deze film kun je zowel in het Nederlands gesproken als met Nederlandse ondertiteling kijken.

3. BoJack Horseman: Christmas Special

BoJack Horseman – Christmas Special – Waking up drinking

BoJack Horseman – Christmas Special – Waking up drinking Opening scene

Ook hier geen standaard kerstverhaal, al is het thema wel klassiek. BoJack is de Netflix Original animatiefilm voor volwassenen (kijkadvies 13+) waarin BoJack, een sprekend paard met duidelijke mening, de hoofdrol vervuld. Hij is ook al niet erg dol op kerstmis, dus hij heeft het in deze tijd van het jaar niet naar zijn zin. Kan de kerstwens van huisgenote Sabrina hem (en haar) alsnog het kerstgevoel bezorgen? De film is beschikbaar met Nederlandse ondertiteling.

4. Bad Santa 2

Bad Santa 2 Official Trailer 2 (2016) – Billy Bob Thornton Movie

Starring: Billy Bob Thornton, Kathy Bates, Tony Cox Bad Santa 2 Official Trailer 2 (2016) – Billy Bob Thornton Movie Fueled by cheap whiskey, greed and hatred, Willie teams up once again with his angry little sidekick, Marcus, to knock off a Chicago charity on Christmas Eve.

In het eerste deel van Bad Santa konden we al kennis maken met de waardeloze kerstman Willie Soke. In deel 1 zagen we al dat deze kerstman geen kindervriend is, een goede borrel lust en niet erg bezeten is van de kerstgedachten. Bovendien wil hij ook nu weer een goede slag slaan en is zijn foute hulpje, verkleed als kerstdwerg, weer van de partij. Bovendien krijgt hij in deel 2 krijgt hij hulp van zijn moeder. Of dat de zaak veel beter maakt kun je zelf zien in deze heerlijke comedyfilm met Billy Bob Thornton, Kathy Bates en Tony Cox.

5. Christmas Inheritance

Christmas Inheritance | Official Trailer [HD] | Netflix

To inherit her father’s company, socialite Ellen must first visit his small hometown, where she learns the value of hard work and helping others. Watch Christmas Inheritance on Netflix: https://www.netflix.com/title/80177441 SUBSCRIBE: http://bit.ly/29qBUt7 About Netflix: Netflix is the world’s leading internet entertainment service with 130 million memberships in over 190 countries enjoying TV series, documentaries and feature films across a wide variety of genres and languages.

Als de rijke en verwende socialite Ellen op het punt staat om het bedrijf van haar vader over te nemen lijkt ze langzaam haar grip op de werkelijkheid te verliezen. Daarom stuurt haar vader haar voor kerst op reis naar haar oom. Daar leert ze de waarden waar haar familie en het bedrijf van haar vader op gebouwd zijn. Hard werken, echte liefde en voor elkaar zorgen. Hoe beïnvloedt die sfeer haar kerstfeest? Je ziet het zelf in dit mooie kerstverhaal met Eliza Taylor, Jake Lacy en Andie MacDowell in de hoofdrol.

Vrolijk kerstfeest!

Reageer op artikel:
Top 5 kerstfilms op Netflix, met The Christmas Chronicles als nieuwkomer
Sluiten