Tessa Ham
Tessa Ham Netflix & Zo 7 aug 2018

5 redenen om (niet) naar The Meg te gaan in de bioscoop

Sinds Steven Spielberg in 1975 een grote haai in Jaws introduceerde, zijn er geregeld haaienfilms in de bioscoop te zien. Even goed zijn al die films alleen niet. Is de nieuwste in het rijtje met Jason Statham in de hoofdrol de moeite waard? Om deze redenen zou je wel of niet naar The Meg in de bioscoop moeten gaan.

Waar gaat The Meg over?

The Meg is een sci-fi horror thriller over een megagrote haai die eigenlijk als uitgestorven werd beschouwd. Een onderzeeër wordt aangevallen door de haai en ligt uitgeschakeld op de bodem, met de bemanning nog aan boord. Omdat de tijd gaat dringen, wordt Jonas Taylor (gespeeld door actieheld Jason Statham) gerekruteerd om de bemanning te redden.

THE MEG – Official Trailer #1 [HD]

TheMeg.movie Facebook.com/MegMovie Twitter.com/MegMovie Instagram.com/MegMovie #TheMeg Jason Statham (“Spy,” “Furious 7,” “The Expendables” films) and award-winning Chinese actress Li Bingbing (“Transformers: Age of Extinction,” “Forbidden Kingdom,” “The Message”) star in the science fiction action thriller “The Meg,” directed by Jon Turteltaub (the “National Treasure” movies, “Last Vegas”).

First things first

De film draait om een 22 meter lange haai genaamd Megladon. In andere woorden: het is een film die je niet té serieus moet nemen.

Jason Statham vs. megagrote prehistorische haai

De bovenstaande kop klinkt een actiefan als muziek in de oren. Hou je van over-the-top, dan zal The Meg niet tegenvallen. Heb je zin om een megagrote haai domme mensen te zien opeten? Dan ben je in de bioscoopzaal nog steeds op de goede plek. Jason Statham lijkt in elke film bijna dezelfde rol te spelen, maar ja, de rol van actieheld speelt hij dan ook goed.

Humor en actie

The Meg wordt door één kijker omschreven als een combi van Jaws en Jurassic Park aan de steroïden. Een film die net zo groots en absurd is als je hoopt, met genoeg humor om je niet alleen te laten schrikken, maar ook gniffelen.

Waarom zou je niet naar The Meg moeten gaan?

Bloedeloos

Als je aan een gigantische haai denkt, denk je hoogstwaarschijnlijk ook aan bloed, bloed en nog meer bloed. Maar regisseur Jon Turteltaub vertelde voordat de film uitkwam, dat er een hoop gore scènes uit de film zijn geknipt, zodat de film een groter publiek zou kunnen bereiken.

Dat is misschien een reden voor sommige horrorfans om de film niet te bekijken. En voor andere mensen misschien juist een reden om hem wel te kijken. Het blijft een haaienfilm natuurlijk, maar in dat genre is ‘ie behoorlijk bloedeloos.

Anders dan het boek

The Meg is gebaseerd op het boek Meg: A Novel of Deep Terror van Steve Alten. Zoals bij zoveel boekverfilmingen het geval is, vinden veel fans dat de film een aantal teleurstellende veranderingen is ondergaan. Houd daar rekening mee als jij het boek ook hebt gelezen.

The Meg met Jason Statham in de hoofdrol draait vanaf 9 augustus in de bioscoop.

Reageer op artikel:
5 redenen om (niet) naar The Meg te gaan in de bioscoop
Sluiten