Tessa Ham
Tessa Ham Netflix & Zo 14 aug 2018

5 redenen om (niet) naar The Equalizer 2 in de bioscoop te gaan

Dat Denzel Washington goed kan acteren, hoeven we vast niet te vertellen. Vanaf 16 augustus is de Oscarwinnende acteur in The Equalizer 2 te zien. Het is de eerste sequel van zijn carrière. Heeft hij daarmee de juiste keuze gemaakt? 5 redenen om wel of niet naar The Equalizer 2 in de bioscoop te gaan.

Waar gaat The Equalizer 2 over?

In The Equalizer 2 heeft Robert McCall, gespeeld door Denzel Washington, overdag een doodnormale baan. Hij is namelijk een chauffeur bij Lyft (een soort Uber). Maar zodra het begint te schemeren, neemt hij het heft in eigen handen en komt hij op brute wijze op voor de mensen die het nodig hebben. Dat klinkt als een plot van Jambers, maar dat is het niet.

THE EQUALIZER 2 – Official Trailer (HD)

Not all enemies are created equal. Watch #TheEqualizer2 new trailer now and don’t miss Denzel back in action July 20th. Subscribe to Sony Pictures for exclusive content: http://bit.ly/SonyPicsSubscribe Follow EQ2 on social: https://www.facebook.com/TheEqualizerMovie https://www.instagram.com/theequalizermovie/ https://twitter.com/theequalizer Denzel Washington returns to one of his signature roles in the first sequel of his career.

Denzel Washington

Denzel Washington heeft de kwaliteit om verschillende rollen geweldig te kunnen spelen; hij is geloofwaardig als crimineel, maar ook als held. De Oscarwinnende acteur is al reden genoeg om deze film te bezoeken. Washington is nu 63 jaar oud, maar dit is de eerste sequel uit zijn carrière.

Superheld zonder cape

Denzel Washington mag dan misschien geen cape omhebben in deze film, een superheld is hij wel. Alhoewel wij ook niet vies zijn van een Marvel-film, heeft de plaatselijke superheld zonder ongeloofwaardige krachten toch ook wel wat. Zo spreekt het verhaal over Robin Hood bijvoorbeeld aan, omdat hij anderen helpt en niet per se zichzelf. Dat is dan ook de charme van The Equalizer en zijn vervolg. Een perfecte film is het niet, maar volgens de recensies is The Equalizer 2 net als zijn voorganger één van de betere wraakfilms die er bestaan.

Dezelfde regisseur

Het is de vierde keer dat regisseur Antoine Fuqua en Denzel Washington samenwerken. De twee werkten natuurlijk samen aan deel 1 van The Equalizer, maar ook bij The Magnificent Seven en de Oscarwinnende film Training Day. Je kunt dus met zekerheid stellen dat deze twee goed op elkaar inspelen.

The Equalizer 2, vervolg, Denzel Washington, film, bioscoop

Waarom zou je niet moeten gaan?

Verwacht niet te veel verrassingen

Waar McCall in de vorige film een tiener prostituee (Chloë Grace Moretz) redde, is die plek in The Equalizer 2 overgenomen door Miles. Miles wordt gespeeld door Ashton Sanders, die je misschien wel kent uit Moonlight. Hij is een kunststudent die zijn ambitie uit het oog verliest om met junkies en leden van een gang om te gaan. Dit is niet het enige ingrediënt uit het eerste deel dat wordt herhaald.

Minder dan het eerste deel

Zoals bij wel meer sequels is deel twee niet zo goed als de originele film. De film komt moeilijk op gang. Het duurt zo’n veertig minuten voordat McCall afwijkt van het redden van zijn buren en het daadwerkelijke plot begint.

The Equalizer 2 met Denzel Washington in de hoofdrol draait vanaf 16 augustus in de bioscoop. Ook benieuwd naar The Meg? 5 redenen waarom je de haaienfilm wel of niet zou moeten bekijken.

Reageer op artikel:
5 redenen om (niet) naar The Equalizer 2 in de bioscoop te gaan
Sluiten