4 nieuwe Stranger Things-boeken die het leven van fans compleet maken

Stranger Things is een van de meest originele Netflix series van de laatste tijd. Weinig mensen die de avonturen van Will, Mike, Lucas, Dustin en Eleven niet hebben gezien. Na het tweede seizoen hebben we ook de talkshow op Netflix, Beyond Stranger Things, gezien. Maar we willen meer, meer, meer. En zie hier: onze gebeden worden verhoord. Vier nieuwe boeken.

Stranger Things boeken en een prequel over de moeder van Eleven

Dubbel goed nieuws voor de fans. Er komt een prequel (1) en er verschijnt een serie boeken (2). Waarom het feit dat het om boeken gaat goed nieuws is? Omdat daarin doorgaans meer op details wordt ingegaan en daar is deze fantasierijke horror-sciencefiction ultiem geschikt voor.

stranger things, prequel, boek, boeken,1

Uitgever Penguin Random House heeft uit de doeken gedaan dat er in eerste instantie vier boeken worden uitgegeven. Eentje wordt een salontafelboek, Stranger Things: Worlds Turned Upside Down genaamd. Hierin staan veel behind the scenes-verhalen en foto’s.

Ook komt er een stripverhaal over Will, Stranger Things Volume 1 genaamd. En een soort encyclopedie, How to Survive in a Stranger Things World. Maar het meest interessante boek is een verhaal over de achtergrond van de moeder van Eleven, een meisje met psychokinetische krachten. De moeder van Eleven is die tamelijk getraumatiseerde vrouw in een stoel, die gaandeweg de serie vordert een steeds belangrijker rol krijgt. Dit verhaal wordt geschreven door Gwenda Bond, het boek heet Stranger Things: Suspicious Minds.

stranger things, boeken

Penguin Random House heeft aangegeven dat er in een later stadium nog meer boeken worden uitgegeven. Verhalen op papier, encyclopedieën met veel plaatjes; hoe jaren 80 wil je het hebben? Heerlijk. De eerste vier boeken kun je bestellen via de website van Penguin Random House.

stranger things, boeken, serie, prequel, moeder eleven
stranger things, boeken, serie, prequel, moeder eleven

Stranger Watte?

Even een korte inleiding, voor selecte groep die Stranger Things nog niet heeft gezien. Op 6 november 1983 verdwijnt de twaalfjarige Will Byers na een potje Dungeons & Dragons op mysterieuze wijze in het stadje Hawkins in Indiana. Als gevolg van de verdwijning begint Joyce, de alleenstaande moeder van Will, door te slaan.

De politie, onder leiding van Jim Hopper (held!), begint een onderzoek, evenals Wills jeugdvrienden Mike, Lucas en Dustin. Op een dag vinden de drie jongeren een verdwaald meisje met psychokinetische krachten. Ze noemen haar Eleven, 011, El. Samen ontdekken ze dat er mysterieuze krachten in het spel zijn en dat een sinistere overheidsorganisatie probeert om de waarheid te verdoezelen. Meer gaan we niet verklappen, behalve dat de serie is ondergedompeld in een heerlijke jaren 80 saus, zowel qua uiterlijk als sound.

Reageer op artikel:
4 nieuwe Stranger Things-boeken die het leven van fans compleet maken
Sluiten