Netflix & Zo 11 okt 2018 A. de Jong

5 redenen om A Star is Born met Lady Gaga en Bradley Cooper te kijken

Het regiedebuut van Bradley Cooper, waarin hijzelf de hoofdrol vertolkt, is steengoed. Dat is voor een deel te danken aan Bradley Cooper, maar de echte ster in A Star is Born is Lady Gaga. Zonder make-up, mét natuurlijke schoonheid.

A Star is Born nummer vier

Even kort het verhaal. A Star is Born is een film die al een keer in 1937, 1954 en 1976 uitkwam. Het thema is altijd hetzelfde, de invulling anders. De nieuwste remake van A Star is Born gaat over serveerster Ally (Lady Gaga), die een carrière als zangeres wegens een minderwaardig zelfbeeld, te wijten aan de muziekindustrie, heeft opgegeven. Totdat ze in de bar waar ze werkt ontdekt wordt door countryzanger en alcoholist Jackson Maine (Bradley Cooper). Terwijl de ster van Ally rijzende is, dooft de vlam in de carrière van Jackson Maine. 5 redenen om deze film in de bioscoop of het filmhuis te zien.

A STAR IS BORN – Official Trailer 1

Follow #AStarIsBorn on social media: www.astarisbornmovie.com https://www.facebook.com/StarIsBornMovie/ https://www.twitter.com/starisbornmovie https://www.instagram.com/starisbornmovie “A Star is Born” stars four-time Oscar nominee Bradley Cooper (“American Sniper,” “American Hustle,” “Silver Linings Playbook”) and multiple award-winning, Oscar-nominated music superstar Lady Gaga, in her first leading role in a major motion picture. Cooper helms the drama, marking his directorial debut.

1. Laday Gaga (Stefani Germanotta)

Lady Gaga (Stefani Germanotta in het echt) is een wereldster, meestal verhuld achter een extreem outfit als een vleesjurk of bizarre pruik. In A Star is Born zie je haar zonder make-up, precies zoals ze is. En zo ontdek je een compleet nieuwe Lady Gaga. Maar het belangrijkst: haar acteerwerk. Hoe ze de rol van onzekere serveerster speelt, is bijzonder natuurlijk en geloofwaardig. Daar komt bij dat ze de perfecte chemie heeft met Bradley Cooper.

2. De andere kant van Bradley Cooper

Als je aan Bradley Cooper denkt, zie je hem óf als Navy Seal met zijn vrouw bellen terwijl hij een terrorist door het hoofd schiet (American Sniper) óf zichzelf volgieten met drank en drugs in The Hangover. In deze film zie je een gevoelige en donkere Bradley Cooper, op een geloofwaardige manier. Daarnaast is het ook nog eens zijn regiedebuut. De muziek, emotionele spanning, sfeer, rauwe stijl, kleuren; het klopt. Hij heeft een prachtig liefdesverhaal neergezet, waarin de ziekte alcoholisme en de zieke muziekindustrie mooi verwerkt zijn.

3. Pure chemie tussen Lady Gaga en Bradley Cooper

We noemden het al even: de chemie tussen Lady Gaga en Bradley Cooper is ultiem. Alsof ze altijd al bij elkaar hoorden. Je gelooft écht dat ze verliefd op elkaar zijn. “Je speelt zoiets niet, maar omarmt het. Je zoekt altijd naar iets dat echt is, naar alles wat een moment authentiek maakt. Het was gewoon pure chemie tussen Lady Gaga en mij”, zei Bradley Cooper in een interview.

a star is born, bradley cooper, lady gaga

4. Muziekscènes live opgenomen

Het grootste gedeelte van de muziekscènes in A Star is Born, en dat zijn er nog al wat, is live opgenomen. Dat geeft A Star is Born natuurlijk extra cachet. Lady Gaga speelt subliem, dat maakt de film af.

5. A Star is Born en de tijdsgeest van nu

A Star is Born heeft de machoman overboord gegooid. Waar in de voorgangers de mannen vooral mannen waren met de clichés die daarbij horen, speelt Bradley Cooper een man die met zichzelf worstelt. De opkomende roem van Ally versus het afbrokkelende geluk van Jackson Maine zorgt voor een nieuwe laag in A Star is Born.

5 redenen om…te kijken

Check ook deze 5 redenen om documentaire Quincy op Netflix te kijken en deze 5 redenen om Unsolved (een serie over Tupac en Biggie) op Netflix te kijken.

Reageer op artikel:
5 redenen om A Star is Born met Lady Gaga en Bradley Cooper te kijken
Sluiten