A. de Jong
A. de Jong Netflix & Zo 21 sep 2018

Space Jam 2 met LeBron James krijgt groen licht

Dit is het beste filmnieuws in tijden: de legendarische film Space Jam krijgt een sequel. LeBron James speelt, naast Bugs Bunny natuurlijk, de hoofdrol in Space Jam 2 en is daarmee de opvolger van basketballegende Michael Jordan.

Space Jam 2 met LeBron James

De geruchten gingen al wat langer, nu is de kogel eindelijk door de kerk. Basketballer Le Bron James, die deze zomer in de NBA overstapte van de Cleveland Cavaliers naar de Los Angeles Lakers, gaat met Black Panther-regisseur Ryan Coogler een opvolger maken van Space Jam. SpringHill Entertainment, het productiebedrijf van de NBA-basketbalster, zette ter bevestiging een kleedkamerfoto op Twitter.

https://twitter.com/SpringHillEnt/status/1042488739832913920

Boodschap à la Black Panther

“De samenwerking voor Space Jam 2 is veel meer dan alleen ik, Bugs Bunny en wat andere Looney Tunes, zegt LeBron James tegen THR. “Het is veel groter. We willen kinderen laten zien wat ze allemaal kunnen bereiken als ze nooit hun dromen opgeven. Ryan Coogler kan dat heel mooi, zoals we ook bij Black Panther hebben gezien.”

Michael Jordan en het Looney Tunes Dream Team

Space Jam werd in 1996 door Warner Bros. Pictures uitgebracht. In de film nemen basketballers uit de NBA en Looney Tunes het onder leiding van Michael Jordan in een basketbalwedstrijd op tegen buitenaardse wezens, die de talenten van NBA-spelers hebben gestolen. Er moet gewonnen worden om de talenten terug te winnen, maar dan wel op een andere planeet.

Space Jam Intro

“Just one more shot…” song: R. Kelly – I Believe I Can Fly

Naast Michael Jordan speelden Charles Barkley, Patrick Ewing en nog een paar basketballers uit het Dream Team van de jaren 90 mee. De film werd een kassucces en leverde zo’n 90 miljoen euro op. Het intro met de soundtrack I Believe I Can Fly van R. Kelly kennen we allemaal nog.

Begin 2019 in productie

Welke basketballers er naast LeBron James meedoen in Space Jam 2 meedoen, is nog niet bekend. De film gaat volgens verschillende bronnen begin 2019 in productie. We kunnen niet wachten op de eerste beelden.

Reageer op artikel:
Space Jam 2 met LeBron James krijgt groen licht
Sluiten