A. de Jong
A. de Jong Netflix & Zo 10 jan 2019

The Sopranos krijgt prequel mét Tony Soprano

The Sopranos is een van de betere series ooit gemaakt. Al ver voordat Netflix bestond waren we verslaafd. De serie bestond al toen we nog dachten dat ‘internet wel zou overwaaien’. Om precies te zijn: The Sopranos bestaat 20 jaar, dus komt er een prequel-film. Ja, echt waar. Mét Tony Soprano.

Prequel The Sopranos mét Tony Soprano

De film heet The Many Saints of Newark, zo heeft regisseur David Chase uit de doeken gedaan in een interview met Deadline. In dat gesprek vertelt hij dat er een grote rol is weggelegd voor Tony Soprano, die in de serie werd gespeeld door de geniale acteur James Gandolfini. Hij overleed in 2013 onverwachts, maar anders had je James Gandolfini ook niet teruggezien, want de film vertelt het verhaal van Tony Soprano in zijn jonge jaren.

Dickey Moltisanti, the sopranos, prequel, the many saints of new ark, alessandro nivola, tony soprano
Alessandro Nivola speelt Dickey Moltisanti, de man waar het om draait in The Many Saints of New Ark

The Many Saints of Newark draait om Dickey Moltisanti

De ster vande film is Alessandro Nivola, die de rol van Dickey Moltisanti gaat vertolken. Die ken je wellicht als de overleden oom van Tony Soprano in The Sopranos en de vader van Christopher Moltisanti, in de serie gespeeld door Michael Imperioli. Dickey Moltisanti is de centrale persoon in The Many Saints of Newark. ‘Many Saints’ is de engelse vertaling van ‘Molti Santi’.

The Many Saints of Newark speelt zich af in het rauwe Newark van de jaren 70, waar raciale spanningen de boventoon voerden. De films is geschreven door David Chase en The Sopranos-legende Lawrence Konner, samen met regisseur Alan Taylor (The Sopranos, Mad Men, Game of Thrones). Dat belooft dus wat. Wanneer de film uitkomt, is nog niet bekend. Hou deze IMDb-pagina in de gaten voor meer informatie.

Christopher Moltisanti, Dickey Moltisanti, the sopranos, prequel, the many saints of new ark, alessandro nivola, tony soprano
Een still van Christopher Moltisanti uit The Sopranos

De beste Maffia films op Netflix

In de stemming gekomen om een lekkere maffia film te kijken? Check dan deze top 8 maffia films op Netflix, met onder meer Scarface en The Godfather.

Reageer op artikel:
The Sopranos krijgt prequel mét Tony Soprano
Sluiten