A. de Jong
A. de Jong Netflix & Zo 22 jan 2019

5 redenen om Netflix-serie Sex Education te kijken

Je hebt de nieuwe Netflix-serie Sex Education de afgelopen dagen ongetwijfeld wel ergens voorbij zien komen. En dan dacht je vast dat het om een nietszeggende documentaire of flauwe romantische comedy ging. Gooi die vooroordelen in de prullenbak en probeer deze serie gewoon. Hij is verrassend leuk.

Vijf redenen om Sex Education op Netflix te kijken

We kunnen heel wat redenen verzinnen om deze serie te kijken, we houden het bij vijf. Sex Education is een perfecte optie als je na een serie als Narcos even klaar bent met geweld. Mocht je afgaan op IMDb-ratings, die staat op dit moment op 8,6.

1. Origineel plot

Er zijn heel veel manieren om seksuele voorlichting te belichten, maar vind maar eens een goede manier. Netflix is hierin geslaagd. Sex Education gaat over scholier Otis (Asa Butterfield), wiens moeder seks- en relatietherapeut is. Zelf is hij een typische onhandige tiener, maar ondanks zijn onzekerheden is hij in zekere zin een seksexpert en weet hij zijn schoolgenoten advies te geven rond seksissues. Samen met zijn vriendinnetje Maeve (Emma Mackey) start hij tegen betaling een therapiesessie voor scholieren die worstelen met seksualiteit en relaties. Humor en drama worden hierin mooi afgewisseld.

Sex Education | Official Trailer [HD] | Netflix

Channeling his Sex Therapist mother, inexperienced teen Otis decides to set up a Sex Therapy clinic at school for the hopeless students of Moordale High. Get ready for love, laughs, lube, and the best time of their lives. Coming January 11, only on Netflix.

2. Genre van deze tijd

De Britse serie Sex Education is in één adem te noemen met 13 Reasons Why, Skins, Atypical, The End of the F***ng World, Big Mouth en Everything Sucks. Al deze series gaan over tieners die richting volwassenheid groeien en zijn mysterieus, hoopvol en licht deprimerend tegelijk. Sex Education is vergeleken met deze series iets luchtiger, maar zeker niet vlak.

3. Prettige vibe

Het verhaal is niet alleen goed, de serie heeft ook een heerlijke sfeer. Het Britse platteland in combinatie met de tienermode uit de jaren 90 en zeroes geeft een prettig gevoel. De serie speelt zich overigens in de huidige tijd af.

sex education, netflix, serie, redenen, kijken, review

4. Maatschappelijke thema’s, zonder overdrijving

In Sex Education komen thema’s als homoseksualiteit, seksisme, diversiteit en feminisme op een mooie manier naar voren, zonder dat het er te dicht bovenop ligt. En daar hebben we behoefte aan in films en series, net als de etnische diversiteit in Sex Education. De beste vriend van Otis is bijvoorbeeld een homoseksuele tiener met Afrikaanse roots, die niet alleen humor, maar ook drama aan het plot toevoegt.

5. Geen geweld

Series als Narcos, Fauda, Breaking Bad en Game of Thrones zijn fantastisch, maar soms ben je wel even klaar met al dat geweld. Sex Education is de ultieme serie ter afwisseling.

Bekijk ook de 5 redenen om Bodyguard en Unsolved te kijken.

Reageer op artikel:
5 redenen om Netflix-serie Sex Education te kijken
Sluiten