Tessa Ham
Tessa Ham Netflix & Zo 26 sep 2018

Making a Murderer seizoen 2 komt naar Netflix, dit zijn de details

Nadat Seizoen 1 verscheen, waren mensen wereldwijd in de ban van het verhaal van Steven Avery. Ruim 246.000 Amerikanen tekenden na het verschijnen van de documentaire-serie een petitie om Avery gratie te verlenen. Netflix heeft aangekondigd dat Seizoen 2 van Making a Murderer vanaf 19 oktober wereldwijd te bekijken is. Ook zijn de eerste details bekend gemaakt over wat we te zien krijgen in het vervolg.

Details Making a Murderer Seizoen 2

Seizoen 2 bestaat uit 10 afleveringen en gaat vooral over impact die de veroordeling heeft gehad op Steven Avery, Brendan Dassey en hun families. Daarnaast zal deel twee zich focussen op de strijd van de advocaten om de twee vrij te krijgen. Steven Avery heeft na de veroordeling een nieuwe advocaat, Kathleen Zellner. Zij wil bewijzen dat Steven Avery ten onrechte is veroordeeld voor de moord op Teresa Halbach in 2005. Geen enkele andere privé-advocaat in de Verenigde Staten heeft meer cliënten die onterecht vastzaten vrij gekregen.

Netflix US on Twitter

@MakingAMurderer Part 2 premieres October 19 https://t.co/dL1Ob8eD5E

In deel twee zien we hoe zij nieuw bewijs aandraagt voor wat er is gebeurd met Teresa Halbach. Ook onderzoekt ze hoe en waarom de jury oordeelde dat Steven schuldig was. Het team van Brendan werkt net zo hard om de rechter te bewijzen dat zijn schuldbekentenis niet vrijwillig was.

Seizoen 1

In Seizoen 1 zie je hoe Steven Avery in eerste instantie 18 jaar vastzat voor een verkrachting die hij niet heeft gepleegd. Als hij vrijkomt, denkt hij zijn oude leven weer te kunnen oppakken. Maar als hij de politie wil aanklagen voor een groot bedrag, wordt het lichaam van een vermoorde vrouw op zijn terrein gevonden. Tot de dag van vandaag houden Steven Avery en Brendan Dassey vol dat ze de moord op Teresa Halbach niet gepleegd hebben en dus onterecht vastzitten. Seizoen 1 is een van de meest succesvolle Netflix Originals tot nu toe.

Tot 19 oktober kun je één van deze veertien intrigerende true crime documentaires op Netflix kijken.

Reageer op artikel:
Making a Murderer seizoen 2 komt naar Netflix, dit zijn de details
Sluiten