Tessa Ham
Tessa Ham Netflix & Zo 20 jul 2018

Rugrats komt terug: 5 levenslessen van die kleine opdonders

Na Barbapapa heeft Nickelodeon nu ook nieuwe afleveringen besteld van Rugrats. In Nederland werd de tekenfilmserie over de groep peuters uitgezonden onder de naam Ratjetoe. Naast de nieuwe afleveringen is er ook een live action film in de maak.

Rugrats maakt een comeback

De jaren 90-animatieserie gaat over een groep kleine kinderen en hun dagelijkse routine, die in hun verbeelding bol staat van de avonturen. De ouders hebben geen idee wat hun opdonders ‘meemaken’.

Maar als je nu aan de tekenfilmserie terugdenkt, tackelde Rugrats aka Ratjetoe ook zware onderwerpen als het verlies van een ouder, dapperheid en vriendschap. Deze 5 levenslessen heb je opgedaan door naar Rugrats te kijken.

1. Wees altijd jezelf, ook als de samenleving daar anders over denkt

Wil je een jurk aan als jongen? Gewoon doen! Meisjes dragen toch ook een broek?

rugrats, ratjetoe, levenslessen, kinderserie, cartoon, nickelodeon, comeback

Het maakt niet uit wat anderen zeggen of denken, wees gewoon jezelf. Een les die in meerdere afleveringen terugkomt. Wat dacht je van bijvoorbeeld van deze aflevering?

rugrats, ratjetoe, levenslessen, kinderserie, cartoon, nickelodeon, comeback

2. Iedereen is hetzelfde, maar toch ook niet

De kinderen waren vrienden, ondanks dat ze compleet andere persoonlijkheden hadden en er anders uit zagen. Omdat ze nog zo klein waren, keken ze voorbij uiterlijkheden, etniciteiten, huidskleuren en zoals hierboven al duidelijk werd ‘geslachten’. Er zijn tegenwoordig een hoop mensen die even Rugrats moeten kijken.

via GIPHY

3. Families komen in allemaal soorten en maten

Het was best bijzonder voor een kinderserie in de jaren 90 om verschillende types families te zien. Zo is Chuckie’s vader alleenstaand en is de moeder van Angelica een zakenvrouw. De kinderserie laat zien dat vaders (en dus mannen in het algemeen) niet altijd de dappere mannen met spierballen hoeven zijn.

rugrats, ratjetoe, levenslessen, kinderserie, cartoon, nickelodeon, comeback

4. Soms moet je even een Angelica zijn

Natuurlijk moet je niet altijd zoals Angelica zijn. Maar natuurlijk had zij ook haar goede kwaliteiten. Zo moet je soms bijvoorbeeld het zelfvertrouwen hebben van Angelica. En soms is het even nodig een bitch te zijn. Lief zijn is leuk, in andere woorden, maar laat niet over je heen lopen.

rugrats, ratjetoe, levenslessen, kinderserie, cartoon, nickelodeon, comeback

5. Goede vriendschappen zijn belangrijk

De Rugrats waren vrienden door dik en dun. Het maakte niet uit hoevaak Angelica bazig was of hoevaak Phil en Lil het niet eens waren met Tommy. Chuckie was enorm bang en zijn angst hield de activiteiten van de groep meer dan eens tegen. Toch waren de anderen (bijna) nooit ongeduldig en werden ze nooit boos op hem.

Reageer op artikel:
Rugrats komt terug: 5 levenslessen van die kleine opdonders
Sluiten