Rico Verhoeven pakt hoofdrol in actiefilm: 7 vechters die hem voorgingen

Rico Verhoeven heeft eindelijk waar hij al zo lang op hoopte: een hoofdrol in een actiefilm. Hij roept het in alle interviews als eerst: “Ik wil niet mijn hele leven kickboksen, mijn droom is een carrière in Hollywood als acteur”. ‘s Werelds meest sympathieke kickbockser ooit krijgt een hoofdrol in de nieuwe actiefilm The Black Lotus. Hij is niet de eerste vechter die deze stap maakt.

Hoofdrol voor Rico Verhoeven in actiefilm The Black Lotus

‘Als de berg niet naar Mozes komt, dan gaat Mozes maar naar de berg’, moet Rico Verhoeven gedacht hebben. Hij gaat namelijk niet alleen een hoofdrol in een actiefilm vertolken, maar de film ook co-produceren. Waarom ook wachten totdat je gevraagd wordt? The Black Lotus gaat over een voormalig militair die nog één keer op missie gaat om de vrouw van zijn leven te redden. Heerlijk cliché, zoals het hoort in dit soort films. “The Black Lotus lijkt op actieklassiekers als Man on Fire en Taken, aldus Rico Verhoeven, die nu in Los Angeles om met mogelijke regisseurs en schrijvers te spreken. De wereldkampioen kickboksen is niet de eerste beroepsvechter die in een film gaat spelen. Deze iconen gingen hem voor.

Semmy Schilt

hoofdrol, actiefilm, vechters, hollywood, acteurs, filmrol, film, rico verhoeven, the black lotus, semmy schilt

Semmy Schilt is een Nederlands voormalig Ashihara-karateka, kickbokser en MMA-vechter. Hij won vier K1-titels. De net als Rico Verhoeven oer-sympathieke vechtersbaas had een rol in onder meer Transporter 3, Black Out, T.I.M. (The Incredible Machine) en Flikken Maastricht.

Dave Bautista

hoofdrol, actiefilm, vechters, hollywood, acteurs, filmrol, film, rico verhoeven, the black lotus, dave bautista

Dave Bautista ken je natuurlijk als Drax The Destroyer in Guardians of the Galaxy. Maar hij speel took in Spectre en Blade Runner 2049. Voor zijn filmcarrière was hij professioneel worstelaar en verwierf hij vooral bekendheid tijdens zijn tijd bij de World Wrestling Entertainment (WWE) als Batista.

Gina Carano

hoofdrol, actiefilm, vechters, hollywood, acteurs, filmrol, film, rico verhoeven, the black lotus, gina carano

Gina Joy Carano is een Amerikaans actrice en voormalig gemengd vechtkunstenares die uitkwam in de MMA. Tegenwoordig is ze actrice. Wellicht ken je haar als slechterik Angel Dust uit Deadpool. Ze speelt ook in Fast and the Furious 6. Zou met haar beestachtige voorkomen een prima tegenspeelster zijn voor Rico Verhoeven. Misschien in de toekomst nog eens.

Jean-Claude Van Damme

hoofdrol, actiefilm, vechters, hollywood, acteurs, filmrol, film, rico verhoeven, the black lotus, jean-claude van damme

Jean-Claude Van Damme heeft de prachtige bijnaam ‘Muscles from Brussels’. Hij heeft een filmografie waar menig Hollywood-acteur jaloers op is. Voordat hij zijn cultstatus als filmster verwierf, was hij professioneel vechter. De Belg behaalde een aantal titels als kickbokser en als full contact-karateka. Als full-contact karateka verloor hij slechts één keer in de acht jaar dat hij wedstrijden deed. Hij won 18 keer op knock-out.

Dwayne Johnson

rico verhoeven, hollywood, rol, film, filmrol, hollywood, the rock, dwayne johnson

Dwayne Johnson, vooral bekend als The Rock, is van oorsprong een Amerikaans professioneel worstelaar en is nog steeds actief in de WWE. Hij is niet zo maar een acteur, maar de best betaalde acteur ooit in Hollywood.

Ronda Rousey

hoofdrol, actiefilm, ronda rousey, vechters, hollywood, acteurs, filmrol, film, rico verhoeven, the black lotus

Ronda Rousey is een professioneel worstelaar en judoka. Je kent haar waarschijnlijk ook vanwege haar shoot in Sports Illustrated. En ze is dus ook nog eens actrice. Ronda Rousey heeft een rol in The Expendables 3, Fast & Furious 7 en Entourage.

Chuck Norris

hoofdrol, actiefilm, vechters, hollywood, acteurs, filmrol, film, rico verhoeven, the black lotus, chuck norris

Baas boven baas: Chuck Norris. Zijn er grotere vechtende culthelden op de wereld gezet? Nou, misschien eentje. Chuck Norris nam voor zijn filmcarrière vaak deel aan karatetoernooien en werd zesmaal wereldkampioen karate in de klasse middengewicht. Inmiddels heeft hij in een waslijst aan cultfilms gespeeld en is hij ‘s werelds meest favoriete meme-onderwerp.

Steven Seagal

hoofdrol, actiefilm, vechters, hollywood, acteurs, filmrol, film, rico verhoeven, the black lotus, steven seagal

Baas boven baas boven baas. Steven Seagal is alles wat je als kind wilde worden: muzikant, acteur, producent, scenarist, beoefenaar van gevechtssporten en plaatsvervangend sheriff. Speelt ook in een waslijst aan actiefilms. Maar deze man behoeft natuurlijk helemaal geen uitleg.

Rico Verhoeven zelf speelde wel al kleine filmrollen in de series Bluf en Vechtershart en De Speelfilm van Dylan Haegens. De nieuwe actiefilm The Black Lotus wordt in 2019 opgenomen in Amsterdam, Londen en Sofia.

Reageer op artikel:
Rico Verhoeven pakt hoofdrol in actiefilm: 7 vechters die hem voorgingen
Sluiten