A. de Jong
A. de Jong Netflix & Zo 24 jan 2019

Netflix komt met superhelden-film Reborn in nieuw universum

Na Marvel en DC heeft is er een nieuw superhelden-universum in het leven geroepen, Millarworld genaamd. En wel door Mark Millar, een grote naam in de comicswereld, die ook al voor Marvel en DC Comics werkte. Goed nieuws: de rechten voor alle titels die daarbij horen zijn door Netflix gekocht. De eerste film wordt Reborn.

Nieuw superhelden-universum op Netflix

Met de komst van de nieuwe streamingdienst Disney+ is Netflix heel wat kwijtgeraakt. Zo heeft Disney de rechten van Marvel en Star Wars opgeëist. Netflix gaat echter niet bij de pakken neerzitten. Millarworld is het superhelden-universum waarmee de streamingdienst wil scoren. De Millarworld superhelden-fims zijn volledig in eigen bezit

reborn, netflix, superhelden, universum, millarworld

Reborn

De eerste stap is nu bekendgemaakt: Netflix komt met een film gebaseerd op Reborn, een fantasy comics-serie van Mark Millar en Greg Capullo. Het verhaal van Reborn gaat over Bonnie Black, een vrouw die ontdekt dat mensen nadat ze sterven naar een land van monsters en draken gaan. Wanneer ze daar aankomt, ontdekt ze echter dat haar overleden man nergens te bekennen is. Klinkt in ieder geval niet als een copycat van Marvel of DC Comics.

Verwacht een hoop bloederige actie in een vernieuwende fantasy-setting en geen standaard superhelden-gedoe. Er is nog niets bekend over een releasedatum of cast, wel zijn er al grote namen bij het project betrokken. Zo wordt de film Reborn geregisseerd door Chris McKay, die ook de LEGO Batman Movie regisseerde. Ook stond hij aan het roer van de geniale cultserie Robot Chicken. Een andere grote en vooral opvallende naam is Sandra Bullock (Bird Box), die een van de producenten wordt.

reborn, netflix, superhelden, universum, millarworld

Lees hier meer over de streamingdienst Disney+, waar je moet zijn voor Marvel en Star Wars.

Reageer op artikel:
Netflix komt met superhelden-film Reborn in nieuw universum
Sluiten