‘Disney gaat Pirates of the Carribean rebooten’

Pirates of the Carribean is allang niet meer de geldprinter van weleer. Het laatste deel van de franchise leverde Disney minder dan 200 miljoen dollar op. Een gigantisch bedrag, maar blijkbaar niet genoeg. Naar verluidt is het tijd voor een rigoureuze reboot.

Disney gaat Pirates of the Carribean rebooten

Dat beweert Deadline op basis van bronnen in de industrie. Naar verluidt onderzoekt Disney de mogelijkheden om de complete franchise opnieuw te starten. Daarvoor is het bedrijf al in gesprek met schrijvers Paul Wernick en Rhett Reese. Oftewel, de mannen achter Deadpool en Zombieland.

Zij worden waarschijnlijk ingeschakeld om het script te schrijven. Jerry Bruckheimer blijft de franchise volgens insiders produceren, maar de cast wordt waarschijnlijk helemaal geschrapt. Mooie bijkomstigheid: zo kan Disney op een soepele manier afscheid nemen van Johnny Depp, die steeds problematischer werd.

De gesprekken met Reese en Wernick zijn nog maar net begonnen, dus reken niet op een snelle lancering. De reboot is dus nog jaren weg. De vraag blijft of Disney echt gaat stoppen met Depp. De franchise is om zijn personage, Jack Sparrow, heen gebouwd.

Disney Is Reportedly Looking to Reboot Pirates of the Caribbean

Jack Sparrow is Pirates of the Carribean. Hij werd voor de eerste film zelfs genomineerd voor een acteur. Ja, de beste man is door zijn gedrag en instabiliteit een groot risico, maar kun jij je Pirates of the Carribean voorstellen zonder Depp?

Alleen daarom zal Disney de franchise waarschijnlijk een aantal jaren laten rusten, om vervolgens met veel fanfare een nieuwe film aan te kondigen. Zo kan de gigant slim inspelen op de nostalgische factor. Zoals je bij Star Wars hebt gezien is Disney daar de beste in.

De overgang hoeft ook niet zo abrupt te zijn. Wellicht kan Sparrow dood gaan in het volgende deel, waarbij zijn zoon het touwtje overneemt. Zo hoeft het niet per se een harde reboot te zijn. Maar goed, dat is allemaal speculatie.

Het is in ieder geval duidelijk dat Disney zijn cash cow niet op wil geven. De volgende keer dat je echter met popcorn in de bioscoop zit, kijk je wellicht naar een compleet ander ensemble.

🚀Wauw check dit ook: 20 bekende films en series met én zonder special effects

Reageer op artikel:
‘Disney gaat Pirates of the Carribean rebooten’
Sluiten