A. de Jong
A. de Jong Netflix & Zo 15 mrt 2019

Oscar winnende documentaire Free Solo zonder reclame te zien

De veelgeprezen documentaire Free Solo beleeft op woensdag 20 maart om 21.00 uur zijn tv-première op National Geographic. De film is die dag zonder onderbrekingen te zien op de zender. Free Solo kreeg vorige maand bij de Academy Awards de Oscar voor ‘Beste Documentaire’.

Alex Honnold en de El Capitan

In de documentaire Free Solo, die door de Nederlandse filmpers wordt omschreven als ‘weergaloos’ en ‘zenuwslopend’, beklimt Alex Honnold, die ook te zien is in de geniale documentaire Valley Uprising, de ruim 900 meter hoge rotswand El Capitan in het Amerikaanse Yosemite Park. Dit doet hij als eerste persoon zonder touw. Zelfs de kleinste fout kan leiden tot een val met dodelijke afloop. Echt een must-see, ook al heb je niks met avontuur.

Free Solo – Trailer | National Geographic

From award-winning documentary filmmaker E. Chai Vasarhelyi and world-renowned photographer and mountaineer Jimmy Chin, comes FREE SOLO, a stunning, intimate and unflinching portrait of free soloist climber Alex Honnold, as he prepares to achieve his lifelong dream: climbing the face of the world’s most famous rock… the 3,200ft El Capitan in Yosemite National Park…

Honnold wordt in de film gevolgd door zijn beste vrienden, cameraman Jimmy Chin en regisseur Elizabeth Chai Vasarhelyi. Zij leggen niet alleen Honnolds historische klim vast, maar zijn ook bij de turbulente voorbereiding. Tijdens die voorbereiding wordt Honnold verliefd op de Nederlands-Amerikaanse Sanni, krijgt hij voor het eerst te maken met blessures en ondergaat hij een medisch onderzoek om erachter te komen waarom hij vrijwel geen angstprikkels ervaart.

JANE, Free Solo en Science Fair

Na JANE vorig jaar, presenteert National Geographic met Free Solo opnieuw een veelgeprezen documentaire. In juni volgt Science Fair, over de gekte rond een wereldwijde wetenschapswedstrijd voor tieners. Free Solo is in Nederland nog in enkele bioscopen te zien en trok de afgelopen maanden ruim 75.000 bezoekers.

free solo, oscar, documentaire, tv premiere, gratis, national geographic

Oscar-praat

Bekijk hier nog eens de meest viral momenten tijdens de Oscars 2019.

Reageer op artikel:
Oscar winnende documentaire Free Solo zonder reclame te zien
Sluiten