A. de Jong
A. de Jong Netflix & Zo 16 jan 2019

Trailer: Nightflyers, de Netflix-serie van schrijver Game of Thrones

Vanaf 1 februari is het eindelijk zover. Dan kun je beginnen met de veelbelovende Netflix-serie Nightflyers. Het verhaal is geschreven door George R.R. Martin, die je natuurlijk kent als de geestesvader van Game of Thrones.

Nightflyers, de Netflix serie van George R.R. Martin (trailer)

Alvast even voor de diehard fans van Game of Thrones: verwacht geen bloederige fantasy vol seks, intriges, paarden, draken en moordlustige koningen. Nightflyers is namelijk een klassiek stukje science-fiction. Bloederig zal het overigens wel worden, want de Netflix-serie is in een behoorlijk horror-sausje gedoopt.

Nightflyers | Trailer [HD] | Netflix

Het diepste duister zit van binnen. Nightflyers begint op 1 februari op Netflix.

Nightflyers gaat over acht wetenschappers die contact op willen nemen met buitenaards leven. Maar hoe doe je dat? Ze besluiten naar de rand van ons zonnestelsel te vliegen, in het schip The Nightflyer.

Al snel verandert die goed bedoelde zoektocht in een nachtmerrie, want er schuilt wel degelijk meer in het mysterieuze universum. De vermoedens van de wetenschappers blijken te kloppen, maar kunnen ze zelf nog levend terugkeren om het aan de rest van de wereld te vertellen?

Het boek van George R.R. Martin werd al eens verfilmd, maar dat pakte niet al te best uit. Sterker: je kunt de verfilming gerust als een flop bestempelen. Deze nieuwe serie kan het klassieke science-fiction verhaal hopelijk wel de glans geven die het verdient. Wat misschien helpt is dat George R.R. Martin als uitvoerend producent betrokken was bij de productie. Nightflyers wordt onder anderen geproduceerd door Jeff Buhler, Brian Nelson en Gene Klein. De cast bestaat onder anderen uit David Aja, Angus Sampson en Eoin Macken. De serie verschijnt op 1 februari op Netflix, bekijk hier trailers per losse afleveringen.

Game of Thrones seizoen 8

2019 is sowieso het jaar voor fans van George R.R. Martin. In april komt Game of Thrones seizoen 8 uit, het slotseizoen van de in onze ogen beste serie ooit. Bekijk hier de officiële trailer van Game of Thrones seizoen 8.

Reageer op artikel:
Trailer: Nightflyers, de Netflix-serie van schrijver Game of Thrones
Sluiten