Netflix tip van de dag: Sacred Games (de Indiase Fargo)

Iedere dag een Netflix tip, want soms weet je het gewoon even niet meer. Vandaag tippen we Sacred Games, de eerste Netflix Original uit India. De serieverfilming van een bestseller van Vikram Chandra wordt de Indiase Fargo genoemd. Dat belooft dus wat.

Sacred Games, de eerste Netflix Original uit India

Sacred Games is een Netflix Original die volledig is opgenomen in India. Ook de acteurs, actrices en rest van de crew komen uit India. Het verhaal centreert zich rond politieagent Sartaj Singh (Saif Ali Khan), die ongelukkig is met het leven als politieagent in de chaotische Indiase hoofdstad Mumbai. Hij kan de corruptie en onmenselijke toestanden binnen zijn korps en op straat niet meer aan.

Sartaj Singh krijgt in de eerste aflevering een anonieme boodschap via de telefoon van een mysterieus figuur. De stem tipt de politieman hoe hij Ganesh Gaitonde (Nawazuddin Siddiqui), een machtige crimineel en leider van de criminele organisatie G-Company, kan arresteren. Aanvankelijk wuift hij de tip weg, maar de anonieme tipgever blijft aandringen.

Sacred Games | Official Trailer [HD] | Netflix

Sacred Games is a story of betrayal, glamour and grit that’s set against the ever changing backdrop of Mumbai featuring Saif Ali Khan, Nawazuddin Siddiqui and Radhika Apte. Directed by Vikramaditya Motwane and Anurag Kashyap, Sacred Games premiere 6th July only on Netflix.

De politieman wil de zaak oplossen, maar dat zal hij op eigen kracht moeten doen. Op een dag wordt hij namelijk zonder een aangegeven reden abrupt van de zaak afgehaald. Het nieuws rond Ganesh Gaitonde zorgt voor reuring binnen Mumbai’s VIP’s, van politici tot Bollywood filmsterren. Ondertussen ontpopt Sartaj Singh zich tot held en begint hij met gevaar voor leven zelf een onderzoek. Wat blijkt? De politieman en bendeleider blijken een link te hebben in het verleden en al snel raakt de sympathieke politieman verstrikt in spelletjes van Ganesh Gaitonde.

De ‘Indiase’ Fargo scoort een 9.1 op IMDb

De serie kreeg al voor de première een 100% score op Rotten Tomatoes, iets wat niet vaak voorkomt. Op dezelfde site krijgt Sacred Games een rating van 4,9 op een schaal van 5. En mocht je nog niet overtuigd zijn: de serie heeft een gemiddelde rating van 9,1 op IMDb.

netflix, sacred games, india, fargo

“De combinatie van donkere humor, bruut geweld en een worstelend politiekorps maakt het tot de Indiase Fargo“, schrijft een van de recensenten. “De hyperbolische karakterisering en de geslepen dialogen doen denken aan Luke Cage“, schrijft een andere recensent. Dat wordt bingen geblazen.

Seizoen 1 van Sacred Games bestaat uit 8 afleveringen en staat sinds juli 2018 op Netflix.

De Netflix tip van gisteren

Mocht je Sacred Games al hebben gezien, dan verwijzen we je door naar de Netflix tip van gisteren: The Missing, een spannende thriller serie waarbij de puzzelstukjes langzaam in elkaar vallen.

Reageer op artikel:
Netflix tip van de dag: Sacred Games (de Indiase Fargo)
Sluiten