Tessa Ham
Tessa Ham Netflix & Zo 4 sep 2018

Netflix tip van de dag: spannende thriller serie The Missing

Populaire series als Orange is the new Black, Stranger Things en The Crown kennen we nu wel. Netflix kent nog veel meer pareltjes. Eén nadeel: het aanbod is zo groot, dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom tippen we iedere dag een Netflix serie. Deze keer The Missing: een thriller waar rechercheur Baptiste gekidnapte kinderen probeert terug te vinden.

The Missing op Netflix

Houd je van series waar de puzzelstukjes met elke aflevering steeds meer op hun plek vallen? Dan is The Missing zeker wat voor jou. Tony en Emily Hughes zijn met hun zoontje Oliver op vakantie in Frankrijk. Onderweg krijgen ze autopech en moeten ze noodgedwongen stoppen. Als Tony en Oliver ‘s avonds naar een WK-wedstrijd staan te kijken, wordt de grootste nachtmerrie van elke ouder de realiteit. Oliver raakt spoorloos en het onderzoek van de politie loopt al snel dood.

The Missing begint acht jaar later, wanneer Tony een recente foto tegenkomt uit het Franse dorpje waar Oliver is verdwenen. Een jongetje heeft de sjaal van Oliver om. De inmiddels gepensioneerde rechercheur Julien Baptiste is samen met de vader de enige die Oliver lijkt te willen vinden.

THE MISSING Season 1 – Own it on Digital & DVD

Buy Digital: http://bit.ly/1D7ja8I Buy DVD: http://bit.ly/1JEtQjt “Chilling” Sydney Morning Herald “Gripping” Daily Mail “Hauntingly Brilliant Television” The Guardian Starring James Nesbitt & Frances O’Connor, this critically acclaimed and Golden Globe nominated drama is available on Digital HD and DVD now. A small boy was taken from his family. A marriage fell apart.

Een mix tussen dramaserie en spannende thriller

The Missing switcht met beelden tussen het heden en het verleden, waardoor je als kijker langzaam steeds meer aanwijzingen krijgt wat er nou precies met Oliver is gebeurd. Het is geen easy watch, The Missing. Het is namelijk een langzame thriller, waar je wel van moet houden. Maar de serie is een must-watch om verschillende redenen.

Mysterie met twists

Alhoewel je steeds meer puzzelstukjes krijgt, wordt je als kijker ook op het verkeerde been gezet. Er zijn regelmatig twists waar je mond van openvalt. In tegenstelling tot veel andere series weet je in The Missing tot op het laatste moment niet wat er nou precies gebeurd is.

Daarnaast is het acteerwerk in de serie ijzersterk. James Nesbitt is geweldig als Tony. Zelfs als je geen kinderen hebt, snap je de angst en de boosheid van Tony en is het soms pijnlijk om te zien. Een ander hoogtepunt is Tchéky Karyo als rechercheur Julien Baptiste.

Er is ook al een seizoen twee, dat zowaar misschien nog wel beter is dan seizoen een. De enige overlap tussen de twee seizoenen is rechercheur Baptiste. De makers zijn in voor een derde seizoen, maar brengen die alleen uit als ze een verhaal kunnen bedenken dat goed genoeg is. Dat zegt wel iets over de kwaliteit van The Missing.

Meer spannende series op Netflix:

Er zijn natuurlijk veel meer spannende series op Netflix te bekijken. Heb je The Missing al gezien of toch niet helemaal jouw ding? In dit artikel zetten we nog eens negen andere spannende series op een rij.

Reageer op artikel:
Netflix tip van de dag: spannende thriller serie The Missing
Sluiten