A. de Jong
A. de Jong Netflix & Zo 15 nov 2018

Netflix test goedkopere abonnementen, want stilstand is achteruitgang

Voor een paar euro per maand kun je een onmetelijk grote voorraad aan series, films en documentaires kijken. Helemaal als je een familieabonnement hebt, is het goedkoop. Maar het kan nog goedkoper, zo lijkt Netflix de te denken. In verschillende landen worden nieuwe abonnementen getest.

Netflix test goedkopere abonnementen

Record na record wordt gebroken door Netflix. Steeds meer abonnees betalen voor ‘s werelds meest populaire streamingdienst voor films, series en documentaires. Maar om de positie als marktleider te behouden, moeten er nieuwe dingen geprobeerd worden. Stilstand is immers achteruitgang. Bovendien staat Disney+ voor de deur. Een verrassende oplossing om meer abonnees te werven is het aanbieden van een goedkoper abonnement. Op dit moment zijn ze verschillende goedkopere abonnementen aan het testen. Dit is bevestigd door CEO Reed Hastings.

5 redenen om de serie Bodyguard op Netflix te kijken

Het is niet helemaal duidelijk waar de tests met goedkopere abonnementen plaats gaan vinden, maar vermoedelijk gaat dit gebeuren in een aantal landen in Azië. Het bedrijf is al enkele jaren aanwezig in dat continent en wil daar grotere stappen maken. Lokale vergelijkbare streamingdiensten zijn daar eens stuk goedkoper of zelfs gratis. Of de goedkopere abonnementen later ook wereldwijd worden uitgerold, zal afhangen van de tests en concurrentie.

Naast goedkopere abonnementen is Netflix ook bezig met de ontwikkeling van meer dan honderd projecten in Azië. Vooral India is een belangrijke markt. Zo verscheen onlangs de eerste Original uit India, Sacred Games, die werd bejubeld door recensenten. Reed Hastings verwacht alleen al in India 100 miljoen nieuwe abonnees te kunnen vergaren. Maar de grens van 2 miljoen abonnees moet in ieder Aziatische land nog overschreden worden. Hastings liet aan Reuters weten dat de goedkopere abonnementen niet in India worden getest.

Slimmer streamen

Netflix kan niet alleen goedkoper, maar ook slimmer. Check bijvoorbeeld deze 7 ‘hacks’ om de streamingdienst nog slimmer te maken en deze 3 VPN’s om ook het Amerikaanse aanbod te kunnen bekijken.

Reageer op artikel:
Netflix test goedkopere abonnementen, want stilstand is achteruitgang
Sluiten