Hoe Netflix entertainment heeft veranderd en in 1997 al is ontstaan

Netflix heeft de wereld van de entertainment totaal overhoop gegooid. Eerst met DVD’s die per post werden opgestuurd, later met series, films en documentaires die men kan streamen tegen een abonnementsprijs. Weinig mensen weten dat Reed Hastings en Marc Randolph het bedrijf al in 1997 oprichtten. De onderstaande TED Talk is een uniek ‘kijkje’ achter de schermen van Netflix.

TED Talk: CEO Reed Hastings over Netflix

In deze TED Talk praat TED curator met Netflix co-founder and CEO Reed Hastings. Over hoe ze op het idee kwamen om het bedrijf op te richten, na een boete van 40 euro vanwege een te laat ingeleverde DVD bij de videotheek. Over de content met een waarde van 8 miljard dollar. Over de filantropische aard van de oprichters. Zeer interessant.

How Netflix changed entertainment — and where it’s headed | Reed Hastings

Netflix changed the world of entertainment — first with DVD-by-mail, then with streaming media and then again with sensational original shows like “Orange Is the New Black” and “Stranger Things” — but not without taking its fair share of risks.

Aanvankelijk was het bedrijfsmodel gebaseerd op het voor onbepaalde tijd verhuren van DVD’s die per post verstuurd werden in rode enveloppen. Als men de dvd terugstuurde, zond Netflix de volgende DVD uit de lijst van gereserveerde films. Het aantal DVD’s dat iemand tegelijkertijd in bezit kon hebben hing af van het abonnementstype. Met de toenemende breedband-penetratie heeft het bedrijf de overstap naar streaming gemaakt.

“Dat is uiteindelijk een belangrijk onderdeel van ons succes geworden. Simpelweg omdat je als eigenaar wist dat je iets deed dat je niet honderden jaren kon blijven doen. We wisten dat de markt voor DVD’s zou verdwijnen. Die onzekerheid houdt je scherp en biedt je de mogelijkheid risico’s te nemen”, zegt Reed Hastings.

netflix, ted talk, Reed Hastings, dvd, ontstaan, 1997

Meer Netflix nieuws

  • Jonah Hill en Emma Stone herenigd in ‘trippy’ serie Maniac (Lees meer…)
  • First look van seizoen 4 Narcos (Lees meer…)
  • Netflix heeft nieuw design: welke icoontje kies jij? (Lees meer…)
  • Reageer op artikel:
    Hoe Netflix entertainment heeft veranderd en in 1997 al is ontstaan
    Sluiten