A. de Jong
A. de Jong Netflix & Zo 10 jul 2018

De eerste Netflix Original uit India scoort 100% op Rotten Tomatoes

In een poging meer dan een miljard extra potentiële kijkers erbij te krijgen, heeft Netflix de eerste Netflix Original uit India gelanceerd. Sacred Games, een serieverfilming van een bestseller van de Indiase schrijver Vikram Chandra, heeft een 100% score op Rotten Tomatoes en een rating van 9,4 op IMDb. De serie wordt al de Indiase Fargo genoemd. Dat belooft dus wat.

Sacred Games, de eerste Netflix Original uit India

Sacred Games is een Netflix Original die volledig geschoten is in India en gemaakt met een nagenoeg volledige Indiase cast en crew. De serie draait rond de cynische politieman Sartaj Singh (Saif Ali Khan), die worstelt met het leven als politieagent in de chaotische Indiase hoofdstad Mumbai. De agent krijgt op een dag een anonieme boodschap via een mysterieus telefoontje; een stem die tipt hoe hij Ganesh Gaitonde (Nawazuddin Siddiqui), een machtige topcrimineel en bendeleider van de G-Company, kan pakken.

Sartaj wordt op een dag zonder een aangegeven reden abrupt van de zaak afgehaald. Het nieuws rond Ganesh Gaitonde zorgt voor reuring binnen Mumbai’s VIP’s, van politici tot Bollywood filmsterren. Maar de politieagent, die steeds meer een held begint te worden, laat het er niet bij zitten en begint met gevaar voor zijn leven een eigen onderzoek. De politieman en de bendeleider blijken een link in het verleden te hebben en al snel raakt Sartaj Singh verstrikt in de spelletjes van Ganesh Gaitonde.

Seizoen 1 van misdaadthriller Sacred Games bestaat uit 8 afleveringen en is sinds 6 juli te zien op Netflix.

100% score op Rotten Tomatoes en 9,4 op IMDb

De serie krijgt een 100% score op Rotten Tomatoes en dat is uitzonderlijk. Gemiddeld krijgt de serie bovendien een rating van 4,9 op een schaal van 5. En mocht je nog niet overtuigd zijn: de serie heeft een gemiddelde rating van 9,4 op IMDb.

“De combinatie van zwarte humor en bruut geweld doet denken aan Fargo“, schrijft een van de recensenten. “De hyperbolische karakterisering en de geslepen dialogen doen denken aan Luke Cage“, schrijft een andere recensent. Yep, wij zijn om.

Reageer op artikel:
De eerste Netflix Original uit India scoort 100% op Rotten Tomatoes
Sluiten