7 muziekdocumentaires op Netflix die je moet zien

A. de Jong 23 apr 2018 Netflix & Zo

Netflix is leuk. Want oneindig veel series en films. En portretten over kunstenaars en designers. En andere docu’s. En nog veel meer. Vandaag richten we ons op documentaires over muziek, met natuurlijk het verhaal over Avicii.

Top 7 documentaires over muziek op Netflix

Afgelopen weekend werd Avicii: True Stories door Netflix online gezet. Zeer indrukwekkende documentaire over de carrière en het leven van de Zweedse dj en producer Tim Bergling, dat op 20 april zo treurig ten einde kwam. Deze hebben we als eerbetoon op nummer 1 gezet in deze top 7 beste documentaires over muziek op Netflix.

1. Avicii: True Stories

We hebben het er in dit artikel al over gehad: Avicii: True Stories is een must-see op Netflix. Hopelijk worden de managementgoeroes in de platenindustrie een keer wakker geschud.

2. What Happened, Miss Simone?

Nina Simone was een geniale zangeres. Maar ze was ook hartstikke gek. Althans, dat dacht men altijd. Pas na heel veel leed kwam Nina Simone erachter dat ze aan een bipolaire stoornis leed. What Happened, Miss Simone? geeft een pracht tijdsbeeld en laat het donkere leven van Nina Simone op de meest pure manier zien.

3. Hip-Hop Evolution

Luister naar legendes zoals dj Kool Herc, Run DMC, Public Enemy en N.W.A., die vertellen hoe ze alle regels overtraden om tot een nieuwe sound te komen: de hiphop. Hip-Hop Evolution is een must-see voor iedereen met ook maar een beetje liefde voor hiphop.

4. Keith Richards: Under the Influence

Ontdek de mensen en de muziek die rock-‘n-roll-legende Keith Richards hebben geïnspireerd, vanaf zijn jeugd tot op heden. Een documentaire met weergaloos beeldmateriaal. Keith Richards: Under the Influence is een indrukwekkende muziekdocumentaire over een legendarische gitaargod.

5. George Harrison: Living in the Material World

Regisseur Martin Scorsese schetst het leven van ex-Beatle George Harrison in dit eerbiedige portret waarin interviews worden afgewisseld met archiefbeelden. Als Beatles-fan, maar ook als muziekfan in het algemeen, kun je niet om George Harrison: Living in the Material World heen.

6. Whitney: Can I Be Me

Documentaire over Whitney Houston, de zangeres met een stem krachtiger dan menig instrument. Haar carrière kende vele grote hits maar haar persoonlijke leven was minder rooskleurig. Deze film vertelt haar leven van begin tot eind. Bekijk Whitney: Can I Be Me hier.

7. Marley

Marley brengt de muziek, het leven en de nalatenschap van reggaelegende Bob Marley in Beeld, van zijn geboorte in 1945 tot zijn dood op 36-jarige leeftijd. Heerlijk beeldmateriaal met nog lekkerdere mmuziek.

Reageer op artikel:
7 muziekdocumentaires op Netflix die je moet zien
Sluiten