Netflix lijkt series op basis van ras te promoten

Bij het kiezen van je nieuwe Netflix-verslaving zijn er veel manieren om een nieuwe show uit te kiezen. Soms zijn het je vrienden die je iets aanraden, een andere keer vind je op een website als deze een goede tip (hopen we!) en dan heb je tot slot ook nog Netflix zelf die je tips geeft. Het maakt gebruik van een algoritme dat je shows aanbiedt op basis van wat je in het verleden heb gekeken. Zo krijg ikzelf veel Japanse series als tips, omdat ik dat graag kijk om mijn Japanse taal te verbeteren. Maar het lijkt er nu op dat ook ras een rol kan spelen. Dat is althans wat Stacia L Brown beweert.

Netflix-series op basis van ras

Nu is het op zich logisch dat wanneer je veel shows krijgt van Afro-Amerikanen, dat je ook als tip meer van dat soort content krijgt. Maar dat is niet waar de schoen wringt. Het probleem dat Stacia L Brown aangeeft is dat Afro-Amerikaanse acteurs in de visual van de show worden gebruikt om zo de show bij een ander publiek aan te bieden. Dat is hetgeen dat haar is overkomen bij de show Like Father.

De bovenstaande acteurs spelen echt maar een kleine rol in het grotere geheel en het lijkt erop dat gebruikers op die manier op basis van ras een verkeerd beeld krijgen van de content die wordt aangeboden.

Netflix zelf heeft hier nog niet op gereageerd. Wil je meer Netflix-inspiratie? Kijk dan eens hier.

Reageer op artikel:
Netflix lijkt series op basis van ras te promoten
Sluiten