Fear Unlimited: Nederlands Netflix-alternatief voor horrorfans

Netflix biedt duizenden series, films en documentaires aan. Wanneer je echter op één genre focust, dan valt het aanbod stiekem toch best tegen. Vooral als het om films gaat heeft de streamingdienst steeds minder sterke licenties in handen. Voor de echte horror-fan is er nu gelukkig een oplossing: Fear Unlimited.

Fear Unlimited: Netflix voor horrorfans

Nog een streamingdienst? Ja, nog een streamingdienst. Maar dan wel eentje die helemaal is toegespitst op liefhebbers van de betere horrorfilm. Vanaf 30 november kun je voor 8 euro per maand terecht bij de online collectie van producent Jan ‘Mr. Horror’ Doense.

Naast de grote namen vind je er vooral obscuurdere titels, pareltjes die Doense heeft geselecteerd en dus gecureerd. Waar hij eerder clips voor onder andere Hocus Pocus produceerde, legde hij zich de afgelopen jaren meer toe op het produceren van horrorfilms, waaronder Cherry Tree (2015).

Doense wil nog een schepje bovenop de focus van zijn platform doen. De honderden klassiekers die je op Fear Unlimited vindt, zijn allemaal onvindbaar op de gangbare streamingdiensten die iedereen gebruikt. Je betaalt dus niet dubbel voor dezelfde content.

De ambities zijn groot. Uiteindelijk moet Fear Unlimited volgens het team echt een community gaan worden, een ontmoetingsplek waar liefhebbers en zelfs filmmakers van het horrorgenre samenkomen. Klinkt goed, maar de dienst moet nog een hoop stappen zetten om daar te komen.

Toch is het nu al een aantrekkelijke propositie. Juist het horrorgenre is door het inkrimpen van de dvd- en Blu-raymarkt tussen wal en schip geraakt, vooral de klassiekertjes en de cheesy B-films die het genre rijk is. Waar je vroeger door de schappen van je lokale videotheek wandelde, kan dat nu niet meer.

Vanaf 30 november kunnen we gaan ontdekken of Fear Unlimited echt zijn 8 euro per maand waard is. In de tussentijd kun je hier nog even de beste horrorfilms op Netflix checken. Check hier alvast de site van Fear Unlimited.

Fear Unlimited Netflix horror
Reageer op artikel:
Fear Unlimited: Nederlands Netflix-alternatief voor horrorfans
Sluiten