A. de Jong
A. de Jong Netflix & Zo 29 aug 2018

Netflix tip van de dag: Explained (docu’s van 20 minuten over van alles)

Iedere dag een Netflix tip, want soms weet je het gewoon even niet meer. Vandaag tippen we Explained, een serie mini-documentaires waarin in 20 minuten willekeurige dingen op geniale wijze worden uitgelegd.

Explained op Netflix

Per toeval scrolden we laatst in de trein langs Explained op Netflix. We begonnen met de aflevering Weed en stonden versteld van het geniale college over de geschiedenis en toekomst van – wat we na Explained durven te zeggen – de meest bijzondere plant op aarde.

Explained | Official Trailer [HD] | Netflix

We’re living through a time of extraordinary change, but we often don’t stop to ask the basic questions. From Monogamy to Cryptocurrency, from Diets to Marijuana, things you want to know, Explained. Now streaming on Netflix.

Haarfijn en met interessante graphics wordt uitgelegd dat er helemaal geen standaard unit is voor wiet, hoe de plant door de eeuwen heen een reis over de aarde heeft gemaakt, hoe men erachter kwam dat je een vrouwtje niet bij een mannetje in de buurt moet zetten, dat er honderden verschillende soorten zijn, dat lemon haze echt overeenkomsten heeft met het DNA van een citroen, dat je nooit weet wat je precies koopt, hoe ze in het oude China als stoned werden. En nog veel meer. En dat in 20 minuten.

Van wiet naar het vrouwelijk orgasme en cryptocurrency

De aflevering duurde veel te kort en dat maakt Explained zo sterk. De documentaires hebben een perfecte lengte; verveling slaat niet toe en eigenlijk wil je meer. Dus ga je direct door naar de volgende aflevering. Zo gingen we van wiet naar het vrouwelijk orgasme, al zo interessant. Even later zaten we gebiologeerd te kijken naar afleveringen over uitroeptekens, tatoeages, cricket monogamie en cryptocurrency. En zo waren 200 minuten later heel veel dingen wijzer over tien random onderwerpen.

De serie is een samenwerking tussen Netflix en de Amerikaanse nieuws- en opiniewebsite Vox. We kunnen niet wachten op seizoen 2.

Meer documentaires op Netflix

Netflix staat vol meet steengoede documentaires. In dit artikel hebben we de 13 beste documentaires van 2018 op een rij gezet. In dit artikel zie je een overzicht van onze algemene top 28 documentaires op de populaire streamingdienst.

Reageer op artikel:
Netflix tip van de dag: Explained (docu’s van 20 minuten over van alles)
Sluiten