3 steengoede Netflix documentaires die in oktober verschijnen

Oktober is een goede maand voor liefhebbers van documentaires op Netflix. Drie nieuwe Netflix Originals verschijnen deze maand. We zetten ze voor je op een rij.

Nieuwe Netflix Original documentaires in oktober

Voor ieder wat wils in oktober. Een inspirerende docu-serie voor foodies die van écht eten houden, een wat serieuzere serie over het feminisme van toen en nu en een achtdelige documentaire met onbekende edoch uiterst interessante verhalen uit de muziekwereld

Salt Fat Acid Heat

Salt, Fat, Acid, Heat | Official Trailer [HD] | Netflix

Master these four elements, master the kitchen. Based on Samin Nosrat’s best-selling book, Salt, Fat, Acid, Heat is the essential guide to the basic elements of good cooking.

Liefhebbers van Chef’s Table, maak je op voor Salt Fat Acid Heat. Chefkok en schrijfster Samin Nosrat is voor seizoen 1 van Salt Fat Acid Heat de wereld over gereisd om de vier basisbeginselen van koken te onderzoeken, de titel verraadt welke dat zijn. Ze gaat onder meer op bezoek in de thuiskeukens van Italië, de zuidelijke eilanden van Japan en de hitte van het Mexicaanse Yucatán. We eten onze afstandsbediening er nu al bijna bij op. Vanaf 11 oktober te zien op Netflix.

Feminists: What were they thinking?

Feminists: What Were They Thinking? I Officiële trailer I Netflix

Hun verhalen uit het verleden maakten de weg vrij voor onze toekomst. De nieuwste documentaire van Netflix werpt een blik op de vrouwenbeweging van de jaren 70 op basis van de collectie feministische portretten van fotografe Cynthia MacAdams. Veertig jaar later bekijken we de cultuur van toen en nu.

De nieuwe Netflix Original Feminists: What were they thinking? komt qua titel bijna verwijtend over, naar niets is minder waar. De documentaire werpt een blik op de vrouwenbeweging van de jaren 70 op basis van de collectie feministische portretten van fotografe Cynthia MacAdams. Veertig jaar later bekijken we de cultuur van toen en nu. De geëvolueerde interpretaties van de vrouwen op de maatschappij zijn leerzaam. Hun verhalen uit het verleden maakten in ieder geval de weg vrij voor onze toekomst. Dit is een must-see voor iedereen, want er valt wereldwijd nog veel te winnen. Vanaf 12 oktober te zien op Netflix.

ReMastered

ReMastered: Who Shot the Sheriff? | Official Trailer [HD] | Netflix

The first track of the ReMastered series investigates who is responsible for the shooting of legendary musician Bob Marley. Watch Who Shot the Sheriff, only on Netflix October 12th. About ReMastered: Netflix’s Original Documentary Series, ReMastered, investigates high-profile events affecting some of the most legendary names in music, presenting groundbreaking discoveries and insights beyond what’s been previously reported.

Maar het meest kijken we uit naar ReMastered, een nieuwe Netflix Original die bestaat uit een serie van acht muziekdocumentaires. Niet de usual suspects, maar originele verhalen over bijvoorbeeld een onbekende Ierse band. Op Netflix staan alle acht afleveringen al klaar: Who Shot the Sherrif (over Bob Marley), Devil at the Crossroads (over Robert Johnson), Massacre at the Stadium (over de Chileense protestzanger Victor Jara), Who Killed Jam Master Jay (over de moord op Jam Master Jay van Run-D.M.C.), The Miami Showband Massacre (over de moord op drie leden van de Maimi Showband in Ierland in 1975), The Two Killings of Sam Cooke (over soullegende Sam Cooke) en Tricky Dick & The Man in Black (over het bezoek van Johnny Cash in het Witte Huis). We kunnen niet wachten tot 12 oktober, de datum waarop Remastered in première gaat op Netflix.

Check ook onze top 13 sportdocumentaires op Netflix.

Reageer op artikel:
3 steengoede Netflix documentaires die in oktober verschijnen
Sluiten