7 Netflix docu’s over bewust leven en het klimaat

A. de Jong 28 jun 2018 Netflix & Zo

Natuurlijk kun je lekker series of films gaan bingewatchen, maar wissel het ook eens af met leerzame documentaires, waarmee Netflix vol staat. Eer las je al over de beste muziek en outdoor documentaires op Netflix, nu is het tijd voor bezinning: 7 documentaires over het klimaat en bewust leven.

Minimalism

In deze documentaire waarin ‘minder is meer’ centraal staat, worden mensen geïnterviewd die het Amerikaanse ideaal afwijzen en materialisme uit hun leven verbannen. “Het consumentisme viert hoogtij, met stress en ongeluk tot gevolg”, aldus een van de geïnterviewden. Interessante eyeopener.

Chasing Coral

Een indrukwekkende en dit jaar uitgebrachte documentaire van Netflix. Chasing Coral is de opvolger van Chasing Ice. Meer dan 650 uren zijn er geschoten om jou een beeld te geven van de buitenaards mooie onderwaterwereld op deze planeet, maar ook de verwoesting door het klimaat komt uitgebreid aan bod.

Als je van natuurdocumentaires houdt en je kop niet in het zand steekt als het om het klimaat gaat, dan is dit een absolute must-see. Deze winnaar van de audience award op het Sundance Film Festival is sinds afgelopen zomer te zien op Netflix.

Food Choises

In deze documentaire worden wereldwijd eetpatronen onderzocht, waarbij de voedselkeuze wordt gezien als oorzaak van gezondheidsproblemen en klimaatverandering. Onderbelichte, maar interessante documentaire die al een tijdje is te zien op Netflix.

Living on one dollar

Living on One Dollar volgt de reis van vier vrienden. Samen reizen ze twee maanden door Guatemala, terwijl ze maar 1 dollar per dag hebben om van te leven. Ze moeten vechten tegen de honger, parasieten en financiële stress en ervaren op deze manier, wat miljoenen arme mensen op de wereld elke dag meemaken. Verplichte kost voor materialisten.

What the Health

In What the Health gaan filmmakers op ontdekkingstocht in de schimmige wereld van gezondheidsorganisaties en de voedingsmiddelenbranche. “Een corrupte samenwerking tussen overheid, bedrijven en gezondheidsorganisaties houdt ons ziek”, zeggen de makers op hun website. What the Health is van dezelfde makers als Cowspiracy.

Cowspiracy: The Sustainability Secret (over de invloed van veehouderij op het klimaat)

Cowspiracy: The Sustainability Secret is een documentaire uit 2014, geregisseerd en geproduceerd door Kip Andersen en Keegan Kuhn. De film onderzoekt de impact van de veehouderij op het klimaat en hoe (Amerikaanse en internationale) milieuorganisaties met die informatie omgaan. Het gaat hierbij om organisaties zoals Greenpeace, Sierra Club, Surfrider Foundation en Rainforest Action Network. Cowspiracy heeft de wereld wakker geschud en je hebt de docu vast al gezien. Zo niet: kijken, voordat je de kerstrollade aansnijdt!

Global Waste: The Scandal of Food Waste

Voedselverspilling komt voor in landen over de hele wereld. In deze documentaire zie je diverse landen waarin dit probleem optreedt, samen met mogelijke oplossingen. Je weet vast wel dat er veel eten wordt verspild op de wereld, na deze documentaire uit 2011 heb je pas écht een goed beeld. Kijk hem nog vlug even voordat je naar de supermarkt gaat. Ook de Ted Talk over de film is interessant.

De beste Netflix documentaires van 2018

Mocht je toe zijn aan documentaires die in 2018 op Netflix zijn verschenen, lees dan dit artikel met de beste documentaires van dit jaar tot nu toe.

Reageer op artikel:
7 Netflix docu’s over bewust leven en het klimaat
Sluiten