Netflix: Stop met de ‘Bird Box Challenge’, levensgevaarlijk!

Je hebt vast al gehoord over de nieuwe Netflix-sensatie Bird Box, een enge en spannende film met Sandra Bullock in de hoofdrol. Bird Box brak in de eerste week een kijkcijferrecord, maar op social media is de film met de #BirdBoxChallenge op een minder prettige manier trending.

Netflix-hit Bird Box

In de Netflix-hit Bird Box moet Malorie, gespeeld door Sandra Bullock, haar gezin beschermen tegen een mysterieuze kracht. Mensen die de betreffende kracht zien, plegen zelfmoord. Dus loopt iedereen met een blinddoek om, in onzekerheid over wat er komen gaat. Er is een enorme hype rond de film, wat zich uit in grappige memes en een wedergeboorte van Sandra Bullock’s als actrice. Maar de #BirdBoxChallenge is ronduit gevaarlijk.

bird box, birdboxchallenge, challenge, sandra bullock, netflix

#BirdBoxChallenge

De #BirdBoxChallenge begon onschuldig. Geblinddoekt een tafel proberen te dekken, de gordijnen openen op een slaapkamer of make-up opdoen. Maar social media zou social media niet zijn als de challenge niet zou ontaarden. Geblinddoekt autorijden, de weg oversteken en noem de levensgevaarlijke voorbeelden maar op. Netflix smeekt mensen dan ook om te stoppen met de #BirdBoxChallenge.

“Ongelooflijk dat we dit moeten zeggen, maar verwond jezelf niet met deze Bird Box Challenge. We weten niet hoe dit is begonnen, en we waarderen de liefde voor de film, maar we hebben één wens voor 2019 en dat is dat je niet in het ziekenhuis belandt door een meme”, aldus Netflix in een statement. Of mensen daar naar luisteren? We vrezen het tegendeel.

Netflix US on Twitter

Can’t believe I have to say this, but: PLEASE DO NOT HURT YOURSELVES WITH THIS BIRD BOX CHALLENGE. We don’t know how this started, and we appreciate the love, but Boy and Girl have just one wish for 2019 and it is that you not end up in the hospital due to memes.

Geblinddoekt dingen doen

Een paar onschuldige en gevaarlijke voorbeelden van de #BirdBoxChallenge.

https://twitter.com/danioks_UG/status/1080693117244919808

Enrique Ruano on Twitter

Bird Box challenge #BirdBox #BirdBoxChallenge https://t.co/6dyHVFEX5s

Shut up or square up on Twitter

Jesus take the wheel #BirdBoxChallenge https://t.co/AddRNfOfUN

No Title

No Description

15 Seconds Horror Film Challenge

Wel een leuke challenge, met minder gevaren dus, was de ’15 Seconds Horror Film Challenge’, een wedstrijd waarbij het de uitdaging was om binnen 15 seconden een zo spannend mogelijk verhaal te vertellen. Deze werd gewonnen door het jonge meisje Emma. Bekijk haar winnende video hier.

Reageer op artikel:
Netflix: Stop met de ‘Bird Box Challenge’, levensgevaarlijk!
Sluiten