11 Science Fiction series op Netflix om te bingewatchen

Science Fiction series zijn heerlijk om jezelf in te verliezen. Iets wat Netflix, gezien het gigantische aanbod aan Sci-Fi content, met ons eens lijkt te zijn. Maar welke series springen er nou echt bovenuit?

Science Fiction series op Netflix

Wij hebben dagenlang zitten bingewatchen om die vraag voor jou te beantwoorden. Smaken verschillen, maar dit zijn onze 11 favoriete Science Fiction series op Netflix. Mocht je ter afwisseling wat luchtigers willen: check dan deze 12-delige Netflix documentaire over de 72 schattigste dieren op aarde.

1. Black Mirror (4 seizoenen)

science fiction series netflix black mirror

Gek op Sci-Fi en technologie? Dan zit je met Black Mirror helemaal goed. In afleveringen van een uur laat de serie zien hoe ver we zijn doorgeschoten met technologie. Om dat goed in beeld te brengen komt Black Mirror met extreme doemscenario’s in de nabije toekomst. In dit artikel hebben we onze top 5 afleveringen van Black Mirror op een rij gezet.

Waarom checken: elke aflevering is een los verhaal en de scheidslijn tussen realiteit en science fiction is soms nauwelijks nog aanwezig. Intrigerend, awesome, superlatieven te kort.

2. Star Trek: Discovery (1 seizoen)

Science Fiction series, Sci-Fi, Netflix

Sinds de jaren 60 weet Star Trek het Sci-Fi landschap te voorzien van keiharde content. Waar de reis begon met Captain Kirk op de Enterprise, gaat hij verder op de U.S.S Discovery. Het nieuwe verhaal uit het Star Trek universum speelt zich af na Star Trek Enterprise en voor de gebeurtenissen van Star Trek: The Original Series. Ditmaal volgen we Michael Burnham en de crew van de Discovery in een genadeloze oorlog met de Klingons. Een aanrader voor elke Sci-Fi liefhebber en fans van Star Trek.

Waarom checken: Discovery is een van de betere Star Trek series. Afleveringen bevatten veel actie, goede verhaallijnen en de schrijvers zijn niet bang om hoofdpersonen om te brengen. En daar houden we van!

3. Stranger Things (2 seizoenen)

Science Fiction series, Sci-Fi, Netflix

In 2017 stond de entertainmentwereld op z’n kop door de komst van Stranger Things op Netflix. Een Science Fiction serie over een groep vrienden in de jaren 80. De groep komt flink in de problemen wanneer Will, een van de vrienden, van de aardbodem lijkt te zijn verdwenen na een potje Dungeons & Dragons. Als bekend wordt waar Will gebleven is, breekt de hel los. Letterlijk. Ghostbusters, The Goonies, The Clash, deze serie stroomt over van de nostalgie.

Waarom checken: Stranger Things weet je vanaf de eerste aflevering mee te nemen in de spanning. En die spanning laat je tot de laatste aflevering niet meer los. Geweldig!

4. Lost In Space (1 seizoen)

Science Fiction series, Sci-Fi, Netflix

Lost In Space is een remake van de gelijknamige serie uit 1985, die op haar beurt een verfilming is van het boek The Swiss Family Robinson uit 1812. Een oud verhaal dat zich afspeelt in de toekomst. We volgen de familie Robinson in het jaar 2048. Het gezin is met ruimteschip Resolute onderweg naar een nieuwe bewoonbare wereld. Maar het verhaal zou natuurlijk niet leuk zijn als dat hartstikke goed gaat, dus dondert de Resolute naar beneden. De Robinsons komen op een andere planeet terecht en moeten daar zien te overleven.

Waarom checken: Lost In Space neemt je mee naar de toekomst, zoals een goede Sci-Fi dat hoort te doen.

5. Orphan Black (5 seizoenen)

Science Fiction series, Sci-Fi, Netflix

In Orphan Black zien we het leven van Sarah Manning een drastische wending nemen nadat ze getuige is van zelfmoord. Het wordt pas helemaal gek wanneer die vrouw (Beth Childs) de dubbelganger van Sarah blijkt te zijn. Ze stapt in het leven van Childs en komt tot een bizarre ontdekking. De vrouw is geen dubbelganger, maar een kloon. En Beth Childs lijkt niet de enige te zijn.

Waarom checken: een Science Fiction thriller met bizarre wendingen, veel actie en een behoorlijke dosis humor.

6. The 100 (5 seizoenen)

Science Fiction series, Sci-Fi, Netflix

97 jaar nadat een kernaanval de aarde onbewoonbaar heeft gemaakt, worden honderd jonge gevangenen teruggestuurd. Dit gebeurt vanaf The Ark, een ruimtestation waar 2.400 mensen zichzelf levende hebben weten te houden. Wanneer de honderd tieners terugkeren op aarde, blijkt deze bewoonbaar te zijn. Maar al snel komen ze erachter dat ze niet de enige zijn.

Waarom checken: een apocalyptisch Sci-Fi verhaal waarbij overleven bovenaan de prioriteitenlijst staat. Een toffe blik op een alternatieve wereld met ijzersterke personages.

7. Altered Carbon (1 seizoen)

Science Fiction series, Sci-Fi, Netflix

Altered Carbon speelt zich af in het jaar 2384 waar de herinneringen van een mens worden vastgelegd op een harde schijf. Hierdoor is onsterfelijkheid mogelijk en kunnen gedachtes in elk lichaam geplaatst worden. Altered Carbon richt zich op Takesi Kovacs, wiens chip na 250 jaar weer geactiveerd wordt en terecht komt in een totaal veranderde wereld. De keuze voor Kovacs is simpel: de gevangenis in voor zijn misdaden uit het vorige leven of helpen met het oplossen van een moord.

Waarom checken: een vette serie die toont hoe een leven met onsterfelijkheid eruit ziet.

8. The OA (1 seizoen)

Science Fiction series, Sci-Fi, Netflix

The OA gaat over de vrouw Prairie Johnson, die na zeven jaar vermist te zijn geweest opeens weer opduikt. Haar rug zit vol met littekens en ze kan na een leven waarin ze blind was opeens weer zien. Hoe Johnson weer kan zien en waar ze geweest is wil ze niet vertellen, daar mag een groep studenten met hun leraar achter zien te komen. Wanneer ze daar mee bezig zijn, blijkt dat Johnson niet de enige vermiste was.

Waarom checken: The OA is een uniek verhaal met een aantal bizarre plot twists. Het verhaal krijgt met de aflevering meer vorm, waardoor je er als kijker volledig wordt ingezogen.

9. Doctor Who (5 seizoenen)

Science Fiction series, Sci-Fi, Netflix

Doctor Who weet al sinds 1963 Sciene Fiction fans aan de buis te kluisteren. Met de laatste vijf seizoenen op Netflix krijg je de laatste wendingen in dit langlopende verhaal mee. Een verhaal dat zich richt op The Doctor in (whats in an name) een losgeslagen Time Lord van de planeet Gallifrey.

Waarom checken: echte Sci-Fi fans kijken Doctor Who.

10. Sense8 (2 seizoenen)

Science Fiction series, Sci-Fi, Netflix

Sense8 volgt het verhaal van acht vreemde mensen uit verschillende landen en culturen, die telepatisch met elkaar verbonden raken. Dit alles gebeurt door Angelica, die zichzelf van kant maakt om niet gepakt te worden door ‘bad guy’ Whispers. De acht vreemdelingen vormen daarop de groep Senates en moeten er alles aan doen om Whispers tegen te gaan.

Waarom checken: een uniek Science Fiction verhaal waarbij samenwerking en aanpassing centraal staat.

11. Under The Dome (3 seizoenen)

Science Fiction series, Sci-Fi, Netflix

Wat gebeurt er als er spontaan een koepel over je stad wordt geplaatst? Dan breekt de shit los! Het gebeurt in Chester’s Mill, waar de bewoners spontaan moeten zien te overleven onder deze bizarre koepel. Waar komt hij vandaan en hoe gaat ‘ie weer weg?

Waarom checken:buitenaardse praktijken, overleven en ijzersterke personages. Dit moet je zien!

Reageer op artikel:
11 Science Fiction series op Netflix om te bingewatchen
Sluiten