A. de Jong
A. de Jong Netflix & Zo 20 aug 2018

Netflix test advertenties: daar gaan je reclamevrije ‘binge sessies’

Het voordeel van Netflix ten opzichte van traditionele televisie is dat er geen reclame tussendoor komt. Gewoon zelf bepalen wanneer je naar het toilet gaat. Althans, dat is Netflix tot nu toe. Je voelt hem aankomen: hier gaat verandering in komen. Net als WhatsApp gaat ook Netflix overstag.

Op dit moment is de streamingdienst aan het testen met reclames op verschillende accounts. Wees gerust, René Froger komt niet om de haverklap ‘Ik ga naar Eyelove’ zingen en Jan Smit komt ook niet voorbij met ‘Pearle, Pearle, Pearle’. Wel test Netflix met reclame voor zichzelf, terwijl jij een serie aan het bingewatchen bent.

Netflix reclame tussen de afleveringen door

De streamingdienst stopt de reclame tot nu toe niet middenin een film of serie, maar erna. Na een aflevering van jouw serie krijg je dan een full screen trailer te zien van een andere film of serie. Een gemiddelde trailer duurt zo’n 2 minuten. Je moet de trailer volledig uitkijken voordat je verder kunt bingewatchen.

netflix, reclame, series, films, trailers

Op dit moment wordt, voor zover we weten, alleen getest op accounts in de Verenigde Staten. Of het om een blijvende functie gaat is nog niet duidelijk. De reacties zijn in ieder geval niet positief. Het idee van Netflix is dat je betaalt voor content, niet voor advertenties. Ook klagen gebruikers dat de nieuwe reclame trailers meestal niet relevant zijn. Het zou vooral gaan om de promotie van nieuwe Netflix Originals in plaats van aanraders op basis van persoonlijke voorkeuren.

Googie on Twitter

@netflix I don’t like these ads you’ve started sliding in between my episodes of The Office! I’m well aware of what originals are on Netflix – don’t interrupt my binge watching to shove them down my throat!

Lee on Twitter

Hey @netflix I can tolerate the ads at the top of my list of shows but between every episode I watch is getting stupid

Starfox51315 on Twitter

@netflix for the record, this new ad setup that you have between episodes is stupid. It does not make me want to watch more shows, it just irritates me that I can’t read the preview for the next episode. Get rid of this shit!

Overstappen of doorkijken?

Het is dus even afwachten of we in Nederland straks ook reclame krijgen tijdens het bingewacthen. En een trailertje tussendoor is natuurlijk niet zo heel erg. Als het daar dan ook maar bij blijft. En anders stappen we gewoon over op de streamingdienst van Disney, hebben we tenminste Star Wars en alles van Marvel.

Reageer op artikel:
Netflix test advertenties: daar gaan je reclamevrije ‘binge sessies’
Sluiten