A. de Jong
A. de Jong Netflix & Zo 16 okt 2018

5 redenen om Making a Murderer 2 te kijken op basis van de trailer

Hoe groot de hype rond Making a Murderer seizoen 1 was, zo stilzwijgend kwam de trailer van Making a Murderer 2 voorbij. Maar geloof ons: het nieuwe seizoen wordt weer een hit. 5 redenen om weer urenlang naar Steven Avery en Brendan Dassey te kijken, op basis van de trailer.

1. De invloed van Making a Murderer-fans

De trailer begint over het feit dat Netflix aandacht blijft schenken aan de high-profile zaak en dat Steven Avery zich bewust is van zijn cultstatus door de Netflix-documentaire. “Sommige mensen voelen zich heel slecht en verdrietig over wat er mij is gebeurd. Soms wil je huilen, maar dan lukt het niet. Ik had niet gedacht dat alle mensen zo om me zouden geven.”

2. De advocaten van Brendan Dassey zijn klaar voor de strijd

Laura Nirider, een van de advocaten van Brendan Dassey, het neefje van Steven Avery, benadrukt de strijdvaardigheid in de trailer. “Als iemand in dit land veroordeeld is, moeten we bergen verzetten om ze uit de gevangenis te krijgen. Onze taak is nu om het systeem dat de aanklagers bevoordeelt op de schop te gooien.”

Making A Murderer: Part 2 | Official Trailer [HD] | Netflix

The convictions were only the beginning. The worldwide phenomenon continues October 19th, only on Netflix. Watch Making A Murderer only on Netflix: https://www.netflix.com/in/title/80000770 #Netflix #MakingAMurderer #DoloresAvery SUBSCRIBE: http://bit.ly/29qBUt7 About Netflix: Netflix is the world’s leading internet entertainment service with 130 million memberships in over 190 countries enjoying TV series, documentaries and feature films across a wide variety of genres and languages.

3. Steven Avery staat sterk

Naast Brendan Dassey heeft ook Steven Avery een team dat de strijd fel en met vertrouwen aan zal gaan. Advocaat Kathleen Zellner, die de zaak van Steven Avery heeft overgenomen, heeft meer onrechtmatige vervolgingen rechtgezet dan welke Amerikaanse privé-advocaat dan ook. “Ik heb één doel en dat is om de veroordeling van Steven Avery teniet te doen”, zegt ze in de trailer.

4. Seizoen 2 gaat dieper in op de gedwongen bekentenis

Dat de bekentenis van Brendan Dassey gedwongen was, kon een zeespons nog aanvoelen. Het neefje van Steven Avery bekende dat hij medeplichtig was aan de verkrachting en moord op Teresa Halbach. In seizoen 1 werd beweerd dat dit gedwongen was, in Making a Murderer 2 wordt deze zaak aangepakt. “Ze eisten informatie op de meest gruwelijke manier, dus Brendan dacht: ‘Als ik vertel wat ze willen horen, kan ik naar huis’.”

5. Netflix-trailer belooft overvloed aan nieuw bewijsmateriaal

Making a Murderer 2 is, naar wij verwachten, geen uitbuiting van het succes van het eerste seizoen. Dat lees je in de bovenstaande redenen al, maar er wordt ook weer heel wat bewijsmateriaal geleverd. In de trailer verwijst Kathleen Zellner naar de mobiele telefoon van Teresa Halback, nieuwe verdachten en een kogelomhulsel. “Er is een overvloed aan nieuw bewijs. Dit zou de hele zaak kunnen omkeren”, zegt de advocate.

Making a Murderer 2 gaat 19 oktober in première op Netflix, lees hier meer over het nieuwe seizoen.

Reageer op artikel:
5 redenen om Making a Murderer 2 te kijken op basis van de trailer
Sluiten