A. de Jong
A. de Jong Netflix & Zo 26 nov 2018

Kijk hoe de trailer van The Lion King (2019) matcht met het origineel (1994)

Disney’s klassieker The Lion King krijgt een live-action remake. Met geen pen is te beschrijven hoe leuk dat is. De eerste trailer is gedeeld

Trailer live-action remake The Lion King

Kippenvel, een brok in de keel en een traan over de wang. Dat is wat deze trailer, die volledig bestaat uit vernieuwde shots uit The Lion King uit 1994, teweeg brengt. En als je dan uiteindelijk Simba ziet… Ja, dan smelt je.

The Lion King Official Teaser Trailer

Disney’s The Lion King opens in theatres July 19, 2019. From Disney Live Action, director Jon Favreau’s all-new “The Lion King” journeys to the African savanna where a future king must overcome betrayal and tragedy to assume his rightful place on Pride Rock.

Trailer uit 1994

Echte fans zien natuurlijk direct dit shot voor shot dezelfde trailer is als voor de film in 1994. Inverse heeft de twee trailers naast elkaar gezet. En ja hoor, weer kippenvel en een traan. Alleen die muziek in The Lion King al, heerlijk.

The Lion King Teaser Shot for Shot Comparison (2019, 1994) | Inverse

Subscribe to Inverse! http://goo.gl/VJUxU2 The Lion King 2019 teaser trailer is here. The first teaser trailer shows us a glimpse of what the new film will look like. We put together a shot for shot comparison of the new trailer with the 1994 original. It’s a great shot for shot comparison!

Het verhaal van Simba

The Lion King kwam in 1994 voor het eerst uit, speelt zich af op de Afrikaanse savanne en vertelt het verhaal van Simba, de zoon van leeuwenkoning Mufasa, die samen met zijn vrouw Sarabi en de andere leeuwen op de Koningsrots woont en de trotse heerser is over de leeuwen en andere dieren van de savanne. En dan is er natuurlijk nog Mufasa’s jaloerse broer, die graag zelf koning wil worden.

De film won 24 prijzen, waaronder twee oscars. In 2011 werd de film in Amerika twee weken lang opnieuw in de bioscoop uitgebracht in een speciale 3D-versie. Dit bleek een succes en bracht 80 miljoen dollar op. Kun je nagaan wat voor succes de live-action nremake gaat worden. In oktober 2011 verscheen de 3D-heruitgave ook in België en Nederland. Uiteraard was er ook de musical en zo kunnen we nog wel even door gaan.

19 juli, 2019 in de bioscoop

Belangrijker: wanneer komt de live-action remake van The Lion King in de bioscoop? Het antwoord daarop is logisch: 19 juli 2019. Dat is namelijk de 25-jarige verjaardag van The Lion King. Het is niet de enige Disney-klassieker die in 2019 een remake krijgt. Ook Aladdin, Dombo en Lady and the Tramp komen dan uit.

Reageer op artikel:
Kijk hoe de trailer van The Lion King (2019) matcht met het origineel (1994)
Sluiten