A. de Jong
A. de Jong Netflix & Zo 25 mrt 2019

The Legend of Cocaine Island: een absurde nieuwe Netflix-docu

Naast films en series staat Netflix vol met de meest briljante documentaires. Nieuw in het rijtje is de absurde docu The Legend of Cocaine Island.

The Legend of Cocaine Island op Netflix

Drugs, en vooral cocaïne, is een populair onderwerp op Netflix. Maar verwacht ditmaal niet wat je gewend bent van Narcos of Drug Lords: Klaas Bruinsma. The Legend of Cocaine Island is een documentaire over een betrekkelijk normale en onopvallende man, Rodney Hyden genaamd. Hij zoekt een oplossing voor zijn geldproblemen, veroorzaakt door een economische crisis. Hij besluit de snelste weg te zoeken: een berg drugs.

THE LEGEND OF COCAINE ISLAND | Official Trailer [HD] | Netflix

This is a tale of a map, buried treasure and a plan. Fueled by a combination of desperation and blissful ignorance, a plan is hatched to retrieve a mythical $2-million stash of cocaine buried in the Caribbean.

In zijn zoektocht naar het snelle geld besluit Rodney Hyden een urban legend na te jagen. Op een Caribisch eiland zou een kist met 2 miljoen dollar aan cocaïne zoek zijn geraakt. Met een bij elkaar geraapt zooitje ongeregeld, zonder ervaring in de drugswereld, gaat Rodney Hyden op zoek naar de schat. “We hadden een vliegtuig, een piloot en een plan”, zegt hij in de trailer.

‘Documentaire kijkt weg als spannende film’

De documentaire vertelt het verhaal van de bizarre zoektocht naar een schat waarvan niet bekend is waar hij precies ligt en of hij überhaupt bestaat. Is het een broodjeaapverhaal of zijn zij de enigen die zo slim zijn op zoek te gaan naar de schat vol cocaïne? En was het sowieso wel zo’n slim idee? Spanning wordt in de documentaire afgewisseld met hilariteit. “We hadden nooit het plan om van The Legend of Cocaine Island een traditionele documentaire te maken. We wilden iets maken dat wegkijkt als een spannende en komische film. Ik ben opgegroeid met het idee dat documentaires saai, stoffig en educatief moeten zijn. Dat is veranderd sinds ik een abonnement op Netflix hebt”, zegt Theo Love, de man die de docu maakte.

De documentaire The Legend of Cocaine Island is vanaf 29 maart te bekijken op Netflix.

Reageer op artikel:
The Legend of Cocaine Island: een absurde nieuwe Netflix-docu
Sluiten