A. de Jong
A. de Jong Netflix & Zo 18 jan 2019

Na Aladdin en Lion King krijgt ook De Klokkenluider een remake

2019 wordt het jaar van de iconische live-action remakes van Disney. Eerder werd al bekend dat Aladdin en The Lion King dit jaar een live-action remake krijgen, nu is bekendgemaakt dat ook De Klokkenluider van de Notre Dame opnieuw wordt uitgebracht met de modernste filmtechnieken. Verzin eens wat nieuws man! Nee hoor, hartstikke leuk.

Live-action remake De Klokkenluider van de Notre Dame

De Klokkenluider van de Notre Dame (The Hunchback of Notre Dame) is een tekenfilm van Walt Disney, die in 1996 uitkwam. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Victor Hugo. De film speelt zich af in het Parijs van 1482 en vertelt het verhaal van Quasimodo, een zwaar verminkt kind dat bij zijn geboorte als monster werd gezien. Hij wordt uiteindelijk de klokkenluider van de Notre Dame, maar mag zich niet buiten de kerk vertonen. Ach iedereen kent het verhaal ook wel. En vooral het liedje.

De Klokkenluider van de Notre Dame | Liedje: De Klokken van de Notre Dame | Disney NL

Zing mee met dit liedje uit de Disney Classic ‘De Klokkenluider van de Notre Dame’. Volg ons: http://facebook.com/DisneyNL http://instagram.com/DisneyNL http://twitter.com/DisneyNL

Alan Menken en Stephen Schwartz, die ook de muziek maakten voor de animatiefilm, zijn verantwoordelijk voor de soundtrack van de live action-versie, zo meldt The Hollywood Reporter. David Henry Hwang gaat de film produceren.

Disney is he-le-maal los

Sinds het succes van de live-action remake van The Jungle Book is het hek van de dam bij Disney. Alle grote klassiekers lijken opnieuw te worden uitgebracht. Lees en bekijk hier meer over de remakes van Dombo, The Lion King en Aladdin.

Reageer op artikel:
Na Aladdin en Lion King krijgt ook De Klokkenluider een remake
Sluiten