A. de Jong
A. de Jong Netflix & Zo 16 aug 2018

De docu over Klaas Bruinsma op Netflix is een must-see

El Chapo, het Cali kartel, Pablo Escobar… Een rijtje waar je niet zo maar in komt te staan. Tenzij je Klaas Bruinsma heette natuurlijk. De Nederlandse drugsbaron heeft het na zijn dood geschopt tot een eigen aflevering in Drug Lords, een documentaire serie op Netflix. Aflevering 4 van seizoen 2.

Klaas Bruinsma in Drug Lords op Netflix

Iedereen kent de naam Klaas Bruinsma, weet dat hij in drugs handelde en dat hij een realtie heeft gehad met Mabel Wisse Smit, de latere vrouw van wijlen prins Friso. Oké, sommigen weten ook nog dat hij ‘De Dominee’ (vanwege zijn zwarte kleren) en ‘De Lange’ (vanwege zijn lengte) werd genoemd, maar daarmee houdt het voor de meeste mensen op. Des te interessanter is de 43 minuten durende documentaire over zijn leven.

Drug Lords – Season 2 | Official Trailer | Netflix

Witness the stories of history’s most notorious kingpins, their terrifying enforcers, and the men and women who’ve sworn to bring them down. 1. El Chapo After idolizing drug lords as a child, Joaquín “El Chapo” Guzmán becomes one of history’s most notorious kingpins, known for his audacious escapes. 2.

Klaas Bruinsma wordt vanwege zijn jongensachtige uiterlijk en rijke familie aanvankelijk niet serieus genomen in de onderwereld, maar hij blijkt een sadistische en sinistere drugsbaas te zijn. Tijdens zijn middelbareschooltijd begon Bruinsma hasj te gebruiken en later ook zelf te verkopen. Hij werd ‘s werelds grootste hasjhandelaar en was een van de eerste criminelen in de Nederlandse onderwereld die concurrenten en vijanden liet vermoorden.

Thea Moear

Betrokkenen uit verschillende hoeken komen aan het woord in de aflevering van de Netflix documentaire serie Drug Lords. Vooral Thea Moear (De Godmother) komt veel aan het woord. Met haar zette hij, onder zijn nieuwe identiteit Frans van Arkel, een criminele organisatie op. Ze vertelt met drama een vleugje Amsterdamse humor over de samenwerking en dat zij, net als bijna iedereen in Amsterdam, steeds banger werd voor Klaas Bruinsma. Must-see, al is het alleen al vanwege een stukje historisch besef.

De andere afleveringen in seizoen 2 van Drug Lords gaan over El Chapo, Jemeker Thompson en Christopher Coke. De afleveringen in seizoen 1 gaan over PabloEscobar, het Cali Kartel, Frank Lucas en de Pettingill Clan.

Bekijk ook deze 15 true crime docu’s op Netflix.

Reageer op artikel:
De docu over Klaas Bruinsma op Netflix is een must-see
Sluiten