A. de Jong
A. de Jong Netflix & Zo 19 dec 2018

Kingdom: een Netflix Original uit Zuid-Korea met samurai en zombies

Iedereen die kan optellen en aftrekken snapt dat Kingdom een heerlijke Netflix Original is. Te weten dat Koreaanse samurai het opnemen tegen zombies.

Kingdom: eerste Netflix Original uit Zuid-Korea

Kingdom is de eerste Netflix Original uit Zuid-Korea en we zijn nu al fan. De serie vertelt het verhaal van de Joseon dynastie, een familie die het land van 1392 tot 1897 regeerde. Maar in plaats van een ander land of vijandige familie is hun grote een virus, dat ervoor zorgt dat mensen veranderen in zombies. En hoe ga je die te lijf? Juist, met Koreaanse samurai.

kingdom, netflix original, zuid-korea, zombies, samurai

De kroonprins van de dynastie krijgt in Kingdom de opdracht om een einde aan het virus te maken. Daarvoor stelt hij een eliteleger van samurai samen. Dat is het recept van een nu al heerlijke actie-thriller met een fijnhorror-sausje, zonder dat het ranzig wordt. Combineer dat met de ongeëvenaarde regiestijl uit Zuid-Korea die je kent uit films als I Saw The Devil en je hebt een Netflix Original om naar uit te kijken.

Veelbelovende trailer met zombies en samurai

Bekijk in de video hieronder de eerste trailer van Kingdom. Het eerste seizoen verschijnt 25 januari 2019 op Netflix en bestaat in totaal uit zes afleveringen van elk 50 minuten. Net als de eveneens geniale serie Bodyguard kun je het dus een mini-serie noemen.

Kingdom | Official Trailer [HD] | Netflix

In a kingdom defeated by corruption and famine, a mysterious plague spreads to turn the infected into monsters. The crown prince, framed for treason and desperate to save his people, sets out on a journey to unveil what evil lurks in the dark. Kingdom coming to Netflix worldwide January 25.

Groot budget

Kingdom zou per aflevering meer dan 1,5 miljoen euro gekost zou hebben. Dat is geen garantie voor kwaliteit, maar het belooft wat betreft special effects en grootse actiescènes veel goeds. Noteer deze veelbelovende serie in je boekje.

Reageer op artikel:
Kingdom: een Netflix Original uit Zuid-Korea met samurai en zombies
Sluiten