A. de Jong
A. de Jong Netflix & Zo 21 nov 2018

Apple’s korte kerstfilm is een klassieke tranentrekker

Sinterklaas is nog in Nederland, maar Amerika zit al volop in de kerstsferen. En indirect wij daardoor dus ook. Apple trapt het seizoen af met zijn jaarlijkse traditie: een korte kerstfilm. Elk jaar weet de techgigant zich weer te overtreffen met een hartverwarmende reclame.

Apple kerstfilm: Share Your Gifts

Het toffe aan die video’s is dat ze niet per se als een reclame aanvoelen. Het is niet een kwestie van “Koop een iPhone, nu!” In plaats daarvan zit er vaak een diepere boodschap in. Met, natuurlijk, Apple producten als het leidend voorwerp.

Vorig jaar danste een koppel door de stad met de iPhone X en de AirPods. Toen was de tagline “Move someone this holiday.” Dit jaar pakt het Amerikaanse merk het heel anders aan.

Holiday – Share Your Gifts – Apple

Have you ever made something wonderful but were too afraid to share it? Song: “come out and play” by Billie Eilish https://apple.co/2qUALTz Give the gift of creativity: https://apple.co/2qW4SKC

De korte film is dit keer namelijk geanimeerd in een stijl die sterk aan het werk van Pixar doet denken. We zien een jonge vrouw die ervan houdt om creatief bezig te zijn. Haar hond heeft er echter genoeg van. Hij opent het raam op een stormachtige dag en weg is al haar werk.

Stiekem bereikt de hond daarmee echter wat de jongedame al die tijd al wilde: haar werk wordt gedeeld met anderen, die het fantastisch vinden. Pak de tissues er maar bij! De tagline is even simpel als krachtig: “Share Your Gifts.”

Check ook even de onderstaande video, waarin je een kijkje achter de schermen krijgt. Er komt immers een hoop kijken bij het maken van een geanimeerde film. We zijn zeer benieuwd hoe de techgigant zichzelf volgend jaar weer gaat overtreffen. De kans dat de concurrentie hierbij in de buurt gaat komen, is in ieder geval nihil.

Holiday – Making of “Share Your Gifts” – Apple

See how the team brought Sofia and her world to life. Give the gift of creativity: https://apple.co/2qVlPoo

Reageer op artikel:
Apple’s korte kerstfilm is een klassieke tranentrekker
Sluiten