The Innocent Man is de nieuwe Netflix-docu voor Making a Murderer-fans

Eén van de grootste Netflix-hits op het gebied van documentaires is zonder twijfel Making a Murderer. Die reeks kent twee seizoenen die draaien om de veroordeling van Steven Avery voor de moord op Teresa Halbach. Maar bij dat proces is niet alles helemaal goed gegaan. Althans, dat willen de documentaire makers laten zien. Als je de tweede seizoen daarvan hebt afgekeken, dan zou The Innocent Man je nieuwe verslaving kunnen gaan worden. Deze wordt op 14 december op Netflix uitgezonden.

The Innocent Man

Het is een zesdelige serie die draait om een aantal moorden waarvoor een paar mannen zijn veroordeeld en niet alles lijkt te kloppen. De Amerikaanse schrijver John Grisham schreef hier een aantal jaar geleden het boek The Innocent Man: Murder and Injustice in a Small Town over. Een boek dat hij als verhaal bracht, omdat hij dacht dat mensen het niet zouden geloven als het echt was gebeurd.

The Innocent Man | Official Trailer [HD] | Netflix

Two murders, four convictions, and a town full of secrets. Based on John Grisham’s only true crime best-seller, The Innocent Man, an old case that shook the small town of Ada, Oklahoma in the 1980s is re-opened with unbelievable evidence that has everyone questioning if the right men were charged, or if the killer is still out there.

Het draait in The Innocent Man om Ron Williamson en Dennis Fritz. Zij zijn veroordeeld voor het mishandelen, verkrachten en uiteindelijk doden van de 21-jarige serveerster Debra Sue Carter. Dit gebeurde in het jaar 1982 in het kleine plaatsje Ada in de Amerikaanse Staat Oklahoma. Uit nieuw bewijsmateriaal zou echter blijken dat niet alles zou zijn gebeurd zoals de twee mannen in hun bekentenis hebben verteld.

The Innocent Man

Of de documentaire-serie net zo’n impact gaat hebben als Making a Murderer valt nog te bezien, maar afgaande op de trailer lijkt dit weer een spannende serie te gaan worden. Wil je meer Netflix-inspiratie? Bekijk dan hier ons handige overzicht met alle nieuwtjes rondom Netflix.

Reageer op artikel:
The Innocent Man is de nieuwe Netflix-docu voor Making a Murderer-fans
Sluiten