Tessa Ham
Tessa Ham Netflix & Zo 13 aug 2018

‘My name’s Elba, Idris Elba’

Krijgen we binnenkort de eerste zwarte James Bond? Heel wat mensen denken va wel. En nu begint de acteur in kwestie, Idris Elba, ook al te teasen op Twitter. ‘My name’s Elba, Idris Elba.’

Geruchten gaan al jaren

De geruchten dat Idris Elba de opvolger van Daniel Craig als de nieuwe – en eerste zwarte – James Bond wordt, bestaan al zeven jaar. In 2014 lekte er bovendien gehackte e-mails uit van Amy Pascal, die toen het hoofd van Sony Pictures Entertainment was. In één van die mails stond: ‘Idris moet de nieuwe Bond zijn’. Elba vertelde in hetzelfde jaar dat hij absoluut de rol van 007 zou aannemen als hij benaderd zou worden.

Idris Elba favoriet van James Bond producer

Eerder deze week werd de geruchtenmolen weer aangezwengeld toen Antoine Fuqua, de regisseur van The Equalizer films, vertelde dat hij had gesproken met de producer van de Bond films, Barbara Broccoli. Zij zou hebben gezegd dat het tijd wordt voor een James Bond die niet blank is. Volgens Fugua heeft ze zelfs Elba genoemd. “Ooit zal het gebeuren”, zei ze. “En dan is Idris Elba mijn favoriet.”

Een nieuwe 007

Daniel Craig liet in 2016 al weten het stokje aan de volgende 007 door te willen geven. Hij liet zich nog één keer overhalen en is in oktober 2019 voor de laatste keer als Bond te bewonderen.

Het lijkt daarom een beetje vroeg om al bezig te zijn met de volgende James Bond. Met de bovenstaande tweet die de beoogde nieuwe 007 erna stuurde, ontkracht hij het ook weer een beetje. Feit blijft dat de Brit bij de bookmakers fier bovenaan staat als de nieuwe James Bond. Wij voor. Wat is jouw mening?

Poll

Reageer op artikel:
‘My name’s Elba, Idris Elba’
Sluiten