A. de Jong
A. de Jong Netflix & Zo 10 mei 2019

Veelbelovende Netflix-trailer I Am Mother, over een meisje opgevoed door robots

Er komt een veelbelovende sciencefiction thriller aan op Netflix. De eerste trailer van I Am Mother is gedeeld. De film gaat over een meisje dat wordt opgevoed door robots, om de aarde uiteindelijk weer te voorzien van mensen.

Eerste Netflix-trailer I Am Mother

We kennen allemaal het verhaal van Mowgli, het jongetje dat wordt opgevoed door wolven. Met een beetje fantasie kun je tienermeisje Daughter, gespeeld door Clara Rugaard, als de moderne Mowgli zien. In I Am Mother is zij de eerste persoon van wat een nieuwe generatie mensen moet worden. Ze is opgevoed door Mother, een van de robots die geprogrammeerd is om de aarde opnieuw te bevolken met mensen, die volledig zijn uitgeroeid op aarde. De stem van robotmoeder Mother is ingesproken door Rose Byrne, die Dormé speelde in Star Wars: Episode II: Attack of the Clones (2002). De trailer van I Am Mother belooft veel.

I AM MOTHER | Official Trailer | Netflix

She’ll keep you safe. Watch I AM MOTHER on Netflix June 7, 2019. A sci-fi thriller about a teenage girl (Clara Rugaard), who is the first of a new generation of humans to be raised by Mother (Rose Byrne), a robot designed to repopulate the earth after the extinction of humankind.

De band tussen Daughter en Mother is zoals die hoort te zijn tussen een moeder en dochter, totdat er een gewonde vrouw van buitenaf de klinische robotwereld binnenkomt. Deze vrouw wordt gespeeld door Hilary Swank, die al twee keer een Oscar won voor beste vrouwelijke actrice, waarvan eentje voor haar hoofdrol in Million Dollar Baby (2004). Ja, met de cast zit het wel goed.

Mensen vs. robots

De gewonde vrouw vertelt Daughter dat niet alles wat Mother haar geleerd heeft juist is en zo ontstaat het vermoeden dat de robots kwaad in de zin hebben en dat er nog meer mensen op de aarde rondlopen. Een sciencefiction thriller met meerdere facetten en een goede cast. I Am Mother kan wel eens een Netflix-hit worden.

i am mother, netflix original, film, meisje, robots, trailer

I Am Mother verschijnt op 7 juni op Netflix Nederland. In januari 2019 ging de film al in première op het Sundance Film Festival in in Park City, Utah, in de Verenigde Staten. Daar kreeg de Netflix-film goede kritieken.

Of robots in het echt ook een gevaar voor de mens zijn? Nou, deze robothond met armen van Boston Dynamics bezorgt ons in ieder geval rillingen.

Reageer op artikel:
Veelbelovende Netflix-trailer I Am Mother, over een meisje opgevoed door robots
Sluiten