Netflix & Zo 12 okt 2018 A. de Jong

The Haunting of Hill House met Michiel Huisman is dé horror serie op Netflix

Van Game of Thrones naar Orphan Black. Van The Invitation naar The Age of Adaline. Het gaat lekker met Michiel Huisman in Hollywood. En het blijft ook lekker gaan. Hij heeft een rol in de veelbelovende horror serie The Haunting of Hill House, die in oktober op Netflix verschijnt.

The Haunting of Hill House op Netflix

Er zijn al best wat horror films op Netflix, maar noem maar eens een goede horror serie. Die zijn op een hand te tellen. Met The Haunting of Hill House komt er in ieder geval weer een bij. De serie is een verfilming van het gelijknamige boek uit 1959 van Shirley Jackson. Het verhaal werd destijds genomineerd voor de Amerikaanse National Book Award en wordt beschouwd als een van de beste literaire geestverhalen van de vorige eeuw. Er wordt dan ook veel verwacht van de nieuwe Netflix Original.

The Haunting of Hill House on Twitter

Don’t you want to come home? The Haunting of Hill House is only on Netflix October 12. https://t.co/xqeLg7Of0E

The Haunting of Hill House gaat over een paar broers en zussen die in hun jonge jaren opgroeiden in een huis dat later het bekendste spookhuis van het land werd. De broers en zussen komen na een tragisch ongeval weer bij elkaar en worden geconfronteerd met de geesten uit het verleden. Sommige zitten in hun hoofd, andere geesten dwalen daadwerkelijk rond in het spookhuis.

“Wat The Haunting of Hill House zo sterk maakt, is dat het allemaal in de echte wereld afspeelt, zonder surrealistische verzinsels. Voortdurend vraag je je af of een hoofdstuk of episode nou echt is of zich in het hoofd van een van de personen afspeelt. Je durft nauwelijks nog door je eigen huis te lopen, omdat het allemaal zo echt is. Met dit verhaal en deze cast, moet dit wel een huiveringwekkende horror serie worden”, schrijft horror review website Scar Tissue in een preview.

De rol van Michiel Huisman in de horror serie

Michiel Huisman speelt de rol van Steven Crane, een schrijver van boeken over bovennatuurlijke zaken. Een van zijn boeken gaat over de tijd die zijn familie in de Hill House doorbracht. De serie verschijnt 12 oktober op Netflix. Juist, net iets voor Halloweween. Het eerste seizoen bestaat uit tien afleveringen. De serie is gemaakt door Mike Flanagan, onder meer bekend van de films Oculus, Before I Wake en Gerald’s Game.

The Haunting of Hill House on Twitter

Our house is a

De beste horror films op Netflix

Mocht je nou in de stemming zijn gekomen, weet dan dat er al aardige wat huiveringwekkende content te vinden is op Netflix. In dit artikel hebben we de 17 beste horrors en thrillers uitgelicht.

Reageer op artikel:
The Haunting of Hill House met Michiel Huisman is dé horror serie op Netflix
Sluiten