HBO redt Game of Thrones met dit peperdure wapen

Game of Thrones blijft tot het einde razend spannend. De makers laten zo min mogelijk los over wat er staat te gebeuren, en de boeken lopen ook achter. Oftewel: niemand weet wat er in het komende en dus laatste seizoen gaat gebeuren.

HBO zet drone killer in voor Game of Thrones

De White Walkers kunnen het feestje gaan verpesten, maar voor hetzelfde geld weet Jon Snow alsnog te winnen. Het is anno 2018 zeldzaam dat een hitserie alles geheim weet te houden. Zeker gezien de gigantische sets en filmlocaties waar de show wordt opgenomen.

Daar komt een hoop mankracht bij kijken. Publicaties en diehard fans doen er ondertussen alles aan om exclusieve scoops te vergaren. Dat is dankzij de opkomst van drones makkelijker dan ooit. Je vliegt van afstand een met een camera uitgeruste drone over de set van Game of Thrones heen, en klaar is Kees.

HBO is dan ook genoodzaakt om grof geschut in te zetten. Op de filmset van het achtste seizoen van de fantasy-serie was een heuse drone killer aanwezig. Dat is een wapen dat maar liefst dertigduizend dollar kost.

Game of thrones drone killer

Nu zie je waarschijnlijk raketten en andere projectielen voor je, maar zo heftig is het niet. De drone killer gebruikt namelijk radiogolven om vliegende camera’s uit de lucht te plukken.

Die golven vormen een bubbel rondom de drone in kwestie. Het resultaat? De drone verliest vervolgens de verbinding met zijn piloot, en belandt in de meeste gevallen in een vrije val. Zeg maar dag tegen je gelekte beelden!

Het peperdure wapen werd voorheen enkel door militaire instanties ingezet. Naast innovatieve wapens zet HBO ook nog duurdere tactieken in om het plot geheim te houden: zo worden er miljoenen besteedt aan het filmen van nepscènes, om eventuele pottenkijkers op een vals spoor te brengen. Check trouwens ook de nieuwe Netflix-serie van de schrijver van Game of Thrones.

Game of Thrones Season 7: Official Trailer (HBO)

Game of Thrones Season 7 premieres 7.16.17 on HBO. #GoTS7

Manners

Reageer op artikel:
HBO redt Game of Thrones met dit peperdure wapen
Sluiten