Godzijdank, Friends blijft tóch op Netflix te streamen

Friends is nog steeds een heerlijke serie. Er zijn zelfs wetenschappers die beweren dat de sitcom een blijvende impact heeft gehad op onze cultuur, die ook nooit meer gaat verdwijnen. Het is een zegen dat we in 2019 straks nog steeds Friends kunnen bingewatchen op Netflix, ook al deed het nieuws van de afgelopen dagen anders vermoeden.

Friends blijft in 2019 op Netflix

Er ontstond de afgelopen dagen tumult op het internet. Amerikaanse gebruikers kregen een melding op hun streamingdienst dat Friends per 1 januari 2019 zou gaan verdwijnen. Uitgerekend de dag dat er niets lekkerder is dan Friends kijken. Ook in verschillende andere landen verscheen de melding.

De eerste tweets met tranen verschenen al online en later ontstond er ook wereldwijd digitale onrust. De licentie was immers wereldwijd afgenomen door Netflix, dus als de sitcom in Amerika geschrapt zou gaan worden, dan leek het slechts een kwestie van tijd dat Nederland ook zou volgen. Maar nogmaals: geen paniek!

Wedden dat jij deze bizarre link tussen Friends en Home Alone niet hebt gezien?

Netflix heeft officieel bekend gemaakt dat de licentie toch is verlengd tot eind 2019, in samenwerking met Warner Bros. Television. Inmiddels is de melding dan ook van Netflix verwijderd. Je kunt je serie dus gewoon blijven kijken. Gelukkig maar, want met het fikse aantal afleveringen is dat niet zo maar gepiept.

In totaal zijn er totaal 236 episode, verdeeld over 10 seizoenen. De paniek is overigens niet helemaal uit de lucht gegrepen. WarnerMedia gaat in het vierde kwartaal zijn eigen streamingdienst uitrollen, dus lijkt het logisch dat Warner Bros. Television de licentie terug wil. Net zoals Dinsey+ het al deed bij Marvel en Star Wars. Maar goed, voorlopig blijft Friends dus buiten schot. De sitcom – met Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry en David Schwimmer (niet te verwarren met deze bierdief) in de hoofdrol – werd uitgezonden van 1994 tot en met 2004.

Reageer op artikel:
Godzijdank, Friends blijft tóch op Netflix te streamen
Sluiten