Disney+: Plannen, naam en nieuwe series voor Netflix-killer zijn officieel

De kogel is door de kerk: Disney gaat zijn Netflix-killer eind 2019 lanceren. Dat heeft het bedrijf officieel bevestigd. De streamingdienst zal lanceren met de gigantische bibliotheek die Disney in de afgelopen decennia heeft opgebouwd. Van klassieke cartoons en animatiefilms tot live-action blockbusters.

Disney+: Netflix-killer krijgt vorm

Tijdens een call met investeerders zijn er meer details bekend gemaakt. Zo weten we nu hoe de dienst gaat heten: Disney+. Ook zullen alle films van Disney eind 2019 van Netflix verdwijnen, in ieder geval in de landen waar Disney+ beschikbaar zal zijn. Of Nederland daar direct tussen zit, is onbekend.

Omdat de dienst uit Disney’s eigen content bestaat, is het gehannes met licenties in ieder geval minder en kan het bedrijf sneller internationaal uitbreiden. Disney heeft zowel nieuwe Marvel als Star Wars series in ontwikkeling voor Disney+. Ook zal het nieuwe seizoen van Star Wars: The Clone Wars enkel daar te streamen zijn.

Daarnaast komt er een High School Musical reboot en kun je rekenen op een geanimeerde Monsters Inc.-serie. Daarnaast heeft de entertainmentgigant bekend gemaakt dat er een serie over Loki komt, de bad guy uit het Marvel-universim. Tom Hiddleston gaat de hoofdrol spelen.

Het blijft overigens niet bij één Star Wars serie. Naast The Mandalorian kunnen fans ook rekenen op een nieuwe serie over de spion Cassian Andor, die je nog kent uit Rogue One: A Star Wars Story. De serie speelt zich af voor de film, en Diego Luna zal opnieuw de rol gaan vertolken.

Cassian Andor Live-Action Series Announced! | The Star Wars Show

Cassian Andor is getting his own live-action streaming series on Disney+, and Diego Luna is returning to the role!

Het is nog niet bekend hoeveel de streamingdienst gaat kosten, maar Disney CEO Bob Iger heeft wel eerder al aangegeven dat het minder dan Netflix zal zijn. Overigens blijft Disney doorgaan met Hulu, een andere streamingdienst die vooral in Amerika populair is. Ook heeft de CEO de ambitie om zo snel mogelijk Disney+ in Europa te lanceren.

Reageer op artikel:
Disney+: Plannen, naam en nieuwe series voor Netflix-killer zijn officieel
Sluiten